Norintiems lengvų, tačiau itin maistingų pietų, maisto ekspertė A. Rasmussen pataria pabandyti tris salotų receptus su šparaginėmis pupelėmis.
Gaivos šviežių daržovių salotos
Gaminant šparagines pupeles, bene svarbiausia taisyklė – jų nepervirti. Vis dar viduje traškios šparaginės pupelės skanesnės ir maistingesnės. Bendrame derinyje su juodaisiais lęšiais, morkomis ir kitomis lapinėmis salotomis, gausite pakankamai energijos visai dienai.
„Atskiruose puoduose išvirkite šparagines pupeles ir juoduosius lęšius. Per pusę perpjaukite nedidelius pomidorus, padraskykite salotų lapų, smulkiai sutarkuokite šviežią morką ir sutrinkite porą skiltelių česnako.
Jau atvėsusius juoduosius lęšius ir šparagines pupeles sudėkite į dubenį, įmaišykite pomidorus, salotų lapus, česnaką ir morką. Pasiruoštas salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, o ant viršaus užberkite trupinto ožkos sūrio“, – pasakoja kulinarė.
Šiltos ir sočios salotos
Šiltos salotos su šparaginėmis pupelėmis bei vištiena, puikiai pakeis jau įprastas pomidorų ir agurkų salotas su vištiena. Kaip pasakoja maisto ekspertė, norintiems išbandyti kažką naujo, vištieną drąsiai galima keisti į antieną ar žuvį.
„Išvirtas šparagines pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite joms atvėsti. Nulupkite ir į keturias dalis padalinkite pievagrybius, smulkiai supjaustykite porą skiltelių česnako.
Nedideliais gabaliukais supjaustykite vištienos krūtinėlę, ją pabarstykite druska bei pipirais ir iškepkite su porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
Kai vištiena jau bus iškepusi, į keptuvę suberkite pievagrybius, česnakus bei šparagines pupeles, tuomet, ant mažos ugnies viską pakepkite iki pievagrybiai parusvės. Prieš patiekdami, daržoves galite apibarstyti savo mėgstamu sūriu“, – pataria A. Rasmussen.
Išskirtinės ir spalvingos salotos
Įrodyta, kad spalvingas maistas sukelia apetitą. Šį kartą, kulinarė pataria išbandyti spalvingas, puikiai tarpusavyje derančių daržovių salotas.
„Šparagines pupeles išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Plonais griežinėliais supjaustykite geltoną, raudoną ir žalią papriką, per pusę supjaustykite kelių spalvų mažuosius pomidorus. Į didelį dubenį sudėkite gražgarstes bei paplėšykite gūžinių ir lapinių salotų.
Prie salotų sudėkite pasiruoštas paprikas, pomidorus ir šparagines pupeles. Ant viršaus pašlakstykite citrinos sulčių, užpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus bei druskos ir pipirų pagal skonį“, – sako A. Rasmussen.