a. rasmussen
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „a. rasmussen“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „a. rasmussen“.
3 būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą ant griliaus
Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti. Dauguma vasarotojų išsiverčia su šviežiomis lietuviškomis daržovėmis, tačiau visą dieną praleidus gryname ore, norisi ir karšto garnyro. Sprendimas čia vienas: mūsų nacionalinės kulinarijos pagrindas – bulvės. Pasirodo, skaniai jas paruošti – atskiras mokslas. Armonikos garnyras Maistas, kad ir ką begamintume, turi būti išvaizdus.
Jau kvepia blynais: receptai iš įvairiausių pasaulio kampelių
Nesuklysime sakydami, kad Užgavėnių šventė – tiesiog neatsiejama nuo blynų. Nors šios šventės tradicijos žinomos tik Europoje, blynų galima paragauti net atokiausiose pasaulio vietose. Įdomu, kad ingredientais blynams gali tapti ir tokie neįprasti produktai kaip migdolų pienas ar kokosų drožlės. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šiemet siūlo išbandyti ir pasigaminti blynus, kurių veikiausiai dar neteko ragauti.
Koldūnų paslaptys: tobula tešla, įdaras pagal skonį ir tikslus virimas
Koldūnai, bene kiekvienoje pasaulio virtuvėje sutinkamas patiekalas. Įdaryti mėsa, tofu, daržovėmis, krevetėmis bei uogomis, pagardinti kepta šonine ar grietinėlės padažu – tokia įvairove pasižymi koldūnai. Nors iš pradžių gali pasirodyti priešingai, pasigaminti koldūnus namie nėra taip sudėtinga. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen priduria, kad reikia žinoti vos keletą gaminimo subtilybių ir ant stalo galėsite patiekti lengvai paruoštą, tačiau abejingų nepaliksiantį patiekalą.
Savaitgalio pusryčiai, kurių norėsis dar ne kartą
Įprastiems, darbo savaitės pusryčiams, dažniausiai renkamės ką nors greitai paruošiamo. Visiškai priešingi pusryčiai yra savaitgalį, kai galime daugiau laiko skirti pačiam gaminimo ir ragavimo procesui. Jeigu manote, kad paruošti gardžius, sočius ir neįprastus pusryčius sudėtinga – klystate. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen patikina, kad reikia vos trupučio vaizduotės ir namiškius nustebinsite gardžiausiais pusryčiais.
Patarimai, kaip paruošti gardžiausius kruopų garnyrus
Nors daugeliui kruopos asocijuojasi vien tik su pusrytine koše bei studijų laikais, iš šių maistingų produktų galima pasigaminti ir ypač gardžių patiekalų. Svarbiausia, kad juos paruošite itin greitai. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen, siūlo paįvairinti savo patiekalus kuskusu, perlinėmis kruopomis, nekeptais grikiais ar rudaisiais ilgagrūdžiais ryžiais su daržovėmis. Sveika: nekepintų grikių garnyras Grikiai – viena iš naudingiausių kruopų, kuri ypač populiari tarp norinčių sulieknėti.
Vos keletas taisyklių ir pasigaminsite tobulą užtepėlę
Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius. Kaip pasakoja maisto ekspertė Aistė Rasmussen, gaminant užtepėles svarbiausia žinoti vos keletą taisyklių, kuriomis vadovaujantis jūs galėsite ne tik pasigaminti siūlomus pagardus, tačiau ir bandyti, derinti ir kurti savo receptus.
Išbandyk: lietuviškų daržovių čatniai
Iš Indijos kilęs, tačiau Lietuvoje vis daugiau populiarumo sulaukiantis čatnis – tai prieskoniais paskanintas pagardas, kuris gaminamas iš virtų arba žalių daržovių bei vaisių. Gaminant šį patiekalą leidžiama improvizuoti, nėra vieno recepto, nes jis gali būti tiek aštrus, saldus ar rūgštus. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti lietuviškam skoniui geriausiai tinkamus čatnius – žalių pomidorų ir obuolių, cukinijų bei morkų.
Burokėlių renesansas: neįprasti patiekalai iš lietuviškų daržovių
Burokėliai – dažnai, tačiau visai nepelnytai užmirštama daržovė, kurioje gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų. Net patyrusi šeimininkė greičiausiai ant vienos rankos pirštų galėtų suskaičiuoti visus jos gaminamus patiekalus iš burokėlių. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen pataria dažniau į savo maisto racioną įtraukti šias daržoves ir pradžiai išmėginti liesą daržovių sriubą iš burokėlių, kukurūzų bei ridikų, šiltas rudens daržovių salotas bei pasimėgauti natūralių sulčių žėlinukais.
Sveikoms salotoms – šparaginė lietuviško daržo pažiba
Nuo seno Lietuvoje auginamos šparaginės pupelės – gausiomis maistingomis medžiagomis pasižyminti ankštinė daržovė. Priešingai nei kitos ankštinės daržovės, šparaginės pupelės yra greitai ir paprastai paruošiamos – užtenka vos kelių minučių virimo. Norintiems lengvų, tačiau itin maistingų pietų, maisto ekspertė A. Rasmussen pataria pabandyti tris salotų receptus su šparaginėmis pupelėmis. Gaivos šviežių daržovių salotos Gaminant šparagines pupeles, bene svarbiausia taisyklė – jų nepervirti.
Grilis gurmanams: lietuviška mėsa su pasaulio sūriais
Čedaras, kamamberas, feta, ementalis tai vos kelios gerai žinomos sūrio rūšys, susiformavusios per tūkstančius žmonijos egzistavimo metų. Nesvarbu, kokios rūšies – šis pieno gaminys lietuvio šaldytuve niekada neužsistovi ilgai, nes mūsų tauta, mėgsta patiekalus su sūriu. Norėdami palepinti lietuvišką skonį, siūlome tris pasaulyje populiaraus sūrio ir lietuviškos mėsos variacijas tam, kad grilius taptų subtilesnis ir gurmaniškesnis.
REKLAMA
REKLAMA
Verta pabandyti: kaip patiems išsirūkyti žuvį?
Nuo seno lietuviai mėgo sužvejotą laimikį ne tik kepti ar troškinti, bet ir rūkyti. Nors rūkytos žuvies dabar galime atrasti ir prekybos centruose, turbūt sutiksite, kad pabandyti šviežią žuvį išrūkyti pačiam – įdomi patirtis. Be to, išrūkyti žuvį nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Žuvies rūkymui, puikiai tinka tiek specialios grilio rūkimo talpos, tiek paprastesnis – metalo statinės variantas. Ji statoma ant plytų, kurios ir išlaiko statinę virš laužo.
Pasaulinė kultūrų diena: egzotiški receptai iš lietuviškų produktų
Artėjant gegužės 21-ąją minimai pasaulinei kultūrų pažinimo ir puoselėjimo dienai, siūlome susipažinti su egzotišku skirtingų žemynų paveldu. Skaniausias pasaulio kultūrų pažinimo būdas – ragauti tradicijomis apipintus patiekalus. Gera naujiena, kad kulinarinė kelionė gali prasidėti tiesiog jūsų virtuvėje, panaudojus šviežius lietuviškus produktus. Pasiruoškite, jūsų laukia Šiaurinės Afrikos aromatas, Siamo karalystės tradicijos ir Pietų Amerikos ritmai.
Trys padažai, paįvairinantys ant žarijų keptą jautieną
Žalia veja, skaisti saulė, gera kompanija ir... tas pats ant žarijų keptas jautienos didkepsnis. Atsibosti, kaip žinia, gali ir patys skaniausi jautienos kepsniai, o grilius – tai ne tik maisto gamyba, bet ir visuomet smagi improvizacija draugų kompanijoje. Taigi tam, kad grilis nevirstų vasaros rutina, siūlome išbandyti tris padažus, atnaujinančius laiko patikrintus dalykus. Pomidorinė klasika Ko gero, populiariausia padažų grupė – iš pomidorų.
Trys būdai, kaip atrasti lietuviškus ridikėlius iš naujo
Jau visai netrukus mėgstantys šį bei tą užsiauginti patys suskubs sėti daržoves. Vienas iš dažniausių pasirinkimų tikriausiai bus ridikėliai, nes šie šakniavaisiai žinomi, kaip greitai augančios ir nelepios daržovės. Ne tik daržo entuziastams, bet ir visiems, neabejingiems lietuviškam daržovių derliui, turime tris patarimus, kaip paruošti didelį kiekį ridikėlių originaliau. Karšti ridikėliai – būna ir taip Visi mėgstame gaminti karštus garnyrus orkaitėje.
Apsilaižysite pirštus: 3 būdai, kaip paruošti šonkauliukus
Dietos – neatsiejama pavasario dalis. Bet užmirškime jas bent šį penktadienį, kada pasaulis mini tarptautinę dieną be dietų. Vienas smagiausių būdų tai padaryti – pasilepinti už Atlanto itin populiariais šonkauliukais. Pateikiame tris būdus, kaip atnaujinti jūsų griliaus tradicijas. Paprastai maistui ruošiami kiaulienos, jautienos arba ėrienos šonkauliukai. Bet kuriuo atveju, šios skerdienos dalies kepimas yra ganėtinai sudėtingas ir trunkantis apie 2 valandas.
Mamos ruošiasi Motinos dienai: 3 receptai palepinti sveikintojus
Artėjant vienai gražiausių metų progų, motinos dienai, mažamečiai jau pluša su rankdarbiais, o vyresnieji jau renka dovanas bei gėles. Tuo metu, rūpestingos motinos svarsto kaip šiemet palepinti atžalas už jų rodomą meilę, dėmesį ir šilumą. Kiekvienai mamai jų vaikai visada išliks vaikais, kad ir kokio amžiaus jie būtų, tačiau amžius daro įtaką mitybos įpročiams ir lūkesčiams.
Paprasti patiekalai, kuriuos „atgaivina“ švieži prieskoniai
Su gamta daugeliui žmonių atbunda noras pasikeisti, atsinaujinti, ir tai aktualu kalbant ne tik apie garderobą ar namus, bet ir kulinariją. Atnaujinti kasdienį valgiaraštį, galima ir be radikalių mitybos pokyčių. Kartais pakanka žiupsnelio šviežių prieskoninių augalų, kad paprasti patiekalai nustebintų naujais skoniais. Maisto ekspertai dalijasi patarimais, kaip papildyti kasdienius receptus šviežiais prieskoniais.
Žuvies diena kitaip: receptas, sužavėsiantis visą šeimą
Sakoma, kad ketvirtadienis – žuvies diena, todėl šiandien siūlome pasilepinti gardžia žuvimi, pagaminta neįprastu būdu. Turbūt bandėte žuvį troškinti, kepti keptuvėje ar kepsninėje, bet ar drįsote ją ruošti druskoje? Šiandien yra ta diena, kai į šį klausimą atsakysite teigiamai! Žuvis mūsų šalies virtuvėje yra nuo senų senovės. Kiekviena šeimininkė tikriausiai turi savo firminį ir artimiausių žmonių pamėgtą receptą.
3 receptai sveikam gyvenimui: kaip jaustis sočiai ir sveikai?
Daugelis patvirtintų, kad pavasarį atbunda ne tik gamta, bet ir entuziazmas daugiau nuveikti. Gražiau atrodyti, geriau jaustis ir teisingiau maitintis. Taip jau sutampa, kad balandžio 7-ąją visame pasaulyje minima Pasaulinė sveikatos diena. Tam, kad nepristigtumėte energijos ir ryžto – pateikiame specialiai šiai dienai skirtus nesudėtingus receptus: pusryčiams, pietums ir vakarienei.