Rudeninis pyragas
Svarbiausia yra paruošti tešlą, o įdarą galime pasirinkti bet kokį, kuris mums patinka – pavyz-džiui, obuolių, slyvų arba daržovių – tokių kaip morkos, kopūstai ar bulvės. Vis dėlto reikia pabrėžti, kad šviežių ingredientų pyragas yra skaniausias, nors tai ne visada įmanoma – todėl labai svarbu žinoti, kaip tinkamai laikyti maisto produktus.
Receptas:
Tešlai:
2 stiklinės miltų
½ arb. šaukštelio druskos
1 stiklinė šalto sviesto
½ stiklinės šalto vandens
Įdarui:
1 kg obuolių (arba slyvų, vaisių; galima pakeisti pasirinktomis daržovėmis)
2 šaukštai citrinos sulčių
1 stiklinė baltojo cukraus (taip pat galite naudoti ½ stiklinės baltojo cukraus ir ¼ stikli-nės rudojo cukraus)
¼ stiklinės miltų
1 arb. šaukštelis cinamono
¼ arb. šaukštelio muskato riešuto
Vienas kiaušinio trynys (užtepti ant pyrago)
Šiek tiek sviesto (ištepti skardai)
Paruošimas – nuo 25 iki 35 min:
Tešlos paruošimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite druską su miltais, išimkite sviestą iš šaldytuvo ir sutarkuokite. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui pilkite vandens ir toliau maišykite. Suminky-kite tešlą į apvalią formą ir palikite valandai atvėsti (galite įdėti į šaldytuvą). Pradėkite ruošti įdarą.
Įdaro paruošimas:
Išimkite obuolius iš šaldytuvo, nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Reikėtų pažymė-ti, kad laikydami daržoves ir vaisius šaldytuve – jei jis turi „DoorCooling“ funkciją – neturėsite dėl jų rūpesčių net ir po kelių dienų laikymo. Su šia funkcija šaldytuvas šaldys iki 32 %* grei-čiau ir labiau subalansuotai, tad maistas ilgiau išliks šviežias. Supilkite į dubenį citrinos sultis, suberkite cukrų, miltus, cinamoną ir muskato riešutą. Viską gerai išmaišykite.
Padalinkite tešlą į dvi dalis, vieną dalį palikite šiek tiek didesnę už kitą. Iškočiokite didesnįjį tešlos gabalą ir paklokite į riebalais išteptą kepimo skardą, paplonindami tešlą ties skardos kraš-tais. Paskleiskite obuolius ant tešlos į kepimo formą. Iškočiokite likusią tešlą tokio pat skers-mens apskritimu, kaip ir kepimo forma, uždėkite ant įdaro ir apspauskite formos kraštus su pir-muoju tešlos pagrindu. Užtepkite pyrago viršų išplaktu kiaušinio tryniu.
Įdėkite pyragą į iki 220 ºC įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min. Sumažinkite temperatūrą iki 160 ºC ir kepkite pyragą dar 40–45 min, kol jis taps rusvai auksinės spalvos.
Kol pyragas kepa, rekomenduojame pasidomėti, kaip sutvarkyti šaldytuvą ar kaip tinkamai lai-kyti maistą. Tai ypač aktualu rudenį, kai parduotuvių ir ūkininkų turgaus lentynose gausu švie-žių vietinių produktų.
Kartais sustojame ir susimąstome – kodėl yra specialus skyrius vaisiams ir daržovėms? Šis sky-rius padeda išlaikyti drėgmę, pvz., „FRESHBalancer™“ skyrius su keičiamais nustatymais (pa-gal nustatytą rėžimą) padeda vartotojui palaikyti optimalų vaisių ir daržovių drėgmės lygį, ži-noma, juos sudėjus į specialiai suprojektuotas lentynas.
Ir net jei nesate tikri, ar vaisius ir daržoves pakanka laikyti specialiuose skyriuose, rekomenduo-jame pasidomėti, ar šaldytuve yra funkcija „FRESHConverter™“. Kas tai? Ši funkcija leidžia nustatyti optimalią temperatūrą konkrečiam maisto, mėsos, žuvies ar daržovių laikymui.
Kai neplanuojame vaisių ar daržovių naudoti garnyrui, jų išvaizda paprastai nėra itin svarbi – svarbiausia, kad jie nesugestų. Bet technologijos ekspertai, kuriantys naujausias šaldytuvo funk-cijas, yra vienu žingsniu priekyje – jie sukūrė „LINEARCooling™“ – „LG“ linijinį inventorinį kompresorių, padedantį ilgiau išlaikyti skanesnius ir šviežesnius produktus. Kaip tai įmanoma? Tai įmanoma dėl mažesnių temperatūros svyravimų.
Dažnai laikydami maisto produktus pastebime, kad ant šaldytuvų lentynų yra specialios etiketės, nurodančios įvairius laikymo būdus, o specialus skyrius sulaiko drėgmę ir, priklausomai nuo nustatyto režimo, palaiko optimalų vaisių ir daržovių drėgmės nustatymą (jas sudėjus į specialų skyrių).