Pomidorai Gausu nuo vėžio apsaugančio likopeno. Pasižymi vitaminų įvairove (ypač daug vitamino A). Padeda palaikyti normalų kraujo spaudimą bei kovoja su laisvaisiais radikalais.
Brokoliai Itin daug antioksidantų. Beta karotenas, vitaminas C ir folatai stiprina imuninę sistemą.
Briuselio kopūstai Gausu nėščiosioms būtinos folio rūgšties bei nemažiau svarbaus vitamino B. Nemažai smegenų veiklą gerinančių omega - 3 riebiųjų rūgščių. Ląstelienos gausa gerina virškinimą.
Morkos Vitaminas A užtikrina akių sveikatą. Daugybė antioksidantų. Gerina plaukų būklę.
Moliūgai Vertingas sergantiems astma, artritu. Gausu maglio, kalio ir ląstelienos.
Saldžiosios bulvės Jose itin daug geležies, tad jos labai vertingos vegetarams. Daug vitaminų A ir C.
Baklažanai Užtikrina normalų širdies darbą. Itin daug ląstelienos ir kalio.
Saldžiosios paprikos Nemažai folio rūgšties, tad paprikas į racioną turėtų įtraukti būsimosios mamos. Antioksidantų gausa padeda apsisaugoti nuo vėžio.
Špinatai Mokslininkai teigia, kad špinatuose yra visko, ko gali prireikti mūsų organizmui. Rekomenduojama juos valgyti kasdien. Apsaugo nuo eilės ligų - pradedant artritu ir baigiant degeneracinėmis ligomis.
Svogūnai Itin naudingi žmonėms, sergantiems osteoporoze, kadangi padeda efektyviau įsisavinti kalcį. Padeda kovoti su širdies ligomis ir diabetu. Gausu vitamino C.