Vis dėlti, turėtumėte žinoti, kad jeigu suvalgysite ir citrinos žievelę, jūsų organizmas gaus net 5 kartus daugiau naudos.
Citrina yra vitaminų A, E, B6, C šaltinis. Joje gausu folio rūgšties. Taip pat tai kalcio, vario, geležies, cinko, magnio, kalio šaltinis.
Citrina turi priešvėžinių savybių, padeda kontroliuoti aukštą kraujospūdį, palengvina skrandžio sutrikimus, padeda kovoti su bakterijomis.
Taigi, valgykite citriną su žievelėmis, o pats tinkamiausias būdas jas valgyti, nejuntant kartumo, šaldyti citrinas.
Jums tereikia labai gerai išplauti citriną, nuskalauti ją virintu vandeniu ir įdėti į šaldiklį. Bent parą pabuvusi šaldiklyje, ji nebebus karti, galėsite ją drąsiai valgyti. Po paros išimkite iš šaldiklio ir tarkuokite per burokinę trintuvę.