• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sūrio žinovai patikins, kad sūris yra tinkamas ne tik sumuštiniui arba picai pagardinti. Kokį rinktis, kurį naudoti kepimui ir prie kurio derinti uogienę? Apie visa tai ir dar daugiau įdomybių, patarimų ir gardžių patiekalų iš įvairių rūšių sūrių – šį savaitgalį skaniausioje TV3 laidoje „La Maistas“!

7

Sūrio žinovai patikins, kad sūris yra tinkamas ne tik sumuštiniui arba picai pagardinti. Kokį rinktis, kurį naudoti kepimui ir prie kurio derinti uogienę? Apie visa tai ir dar daugiau įdomybių, patarimų ir gardžių patiekalų iš įvairių rūšių sūrių – šį savaitgalį skaniausioje TV3 laidoje „La Maistas“!

REKLAMA

Prie profesionalių „La maistas“ šefų Tomo Rimydžio ir Vyliaus Blauzdavičiaus šį kartą prisijungė sūrių ekspertas Vytautas Vaga. Jo gyvenime sūriai užima ypatingą reikšmę.

Vyras jau 7 metus keliauja po pasaulį ieškodamas ypatingų sūrių. Vytautas teigia, kad yra išragavęs visus Europos sūrius, tačiau vertina ir lietuviškus, ypač ūkininkų gamintus. „Lietuviai dabar ypač tobulėja sūrių gamyboje. Lietuvos sūrio istorija yra kuriama būtent dabar“, – sako V. Vaga.

„Geriausia sūrį laikyti suvyniotą į popierių šaldytuve, daugiau skonio bus jei patiekalus gardinsite  šviežiai sutarkuotu sūriu, prieš valgydami sūrį, atsižvelkite į tai, kaip jį rekomenduojama patiekti – pjaustytą ar laužytą – nuo to irgi priklauso jo skoninės savybės“, – patarimų negailėjo Vytautas.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos svečias gamins kremišką bulvienę su Čederio sūriu ir karštą sumuštinį su Reblochon sūriu, pievagrybiais ir marinuotais agurkėliais. O kaip netikėtą derinį visiems rekomenduoja išbandyti sūrį su baltu pelėsiu ir mėlynių uogiene.

REKLAMA

nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičius siūlys derinti sūrį su šonine ir pagamins net du tokius patiekalus – keptą varškės sūri šoninės "marškinėliuose" ir duonoje keptą sūrį su traškia šonine.

Kitas laidos šefas Tomas Rimydis taip pat turi ką papasakoti apie sūrius.

„Sūris mūsų istorijoje buvo prieinamas toli gražu ne visiems, savotiška prabangos prekė buvo. Jį sau leisti galėjo tik tie, kas turėjo žemės, pievų ir  galėjo išlaikyti karvę“, – apie lietuviškus sūrius kalbėjo Tomas.

Gurmaniški sūrio patiekalai – laidoje „La Maistas“ sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų