Džiovintos slyvos, dėka sudėtyje esančios geležies, skaidulų, kalio, magnio, mangano, gliukozės, fruktozės, kalcio, fosforo, angliavandenių ir baltymų, turi gydomųjų savybių, padeda nesusirgti streso, prastos mitybos ar nerūpestingumo bei genų sukeliamomis ligomis.
Kuomet jūsų mityba nėra subalansuota, vartojate daug riebalų ir cukraus, dažniausiai tenka kovoti su virškinimo problemomis, pilvo skausmu. Kadangi džiovintose slyvose yra skaidulų, jos gerina žarnyno veiklą, gydo užkietėjusius vidurius, viduriavimą ir malšina pilvo skausmus. Taip pat padeda kovojančioms su celiulitu, dar vadinamu apelsino žievele.
Džiovintos slyvos taip pat gydo mažakraujystę, atsirandančią sumažėjus geležies kiekiui kraujyje ir dėl to nukritus hemoglobino lygiui. Jei kasdien valgysite šį gardėsį, padidinsite geležies kiekį ir jūsų kūnas jums tikrai už tai padėkos.
Nors susilpnėjusiais kaulais dažniausiai skundžiasi vyresnio amžiaus žmonės, būna, jog su šia problema susiduria ir pakankamai jauni asmenys. Magnis ir manganas stiprina kaulus, o kaulų ligų ir osteoporozės išvengti padeda ir kiti slyvose esantys mineralai.
Šiais laikais vis daugiau žmonių skundžiasi nuovargiu. To priežastimi dažnai laikomas stresas. Džiovintos slyvos suteikia energijos.
Širdies ir kraujagyslių ligomis susergama padidėjus cholesterolio ar trigliceridų kiekiui organizme, pakilus kraujospūdžiui. Kalis sureguliuoja šiuos išbalansavimus ir prisideda prie sveikesnio jūsų gyvenimo.
Jei kankina pilvo skausmai, pasigaminkite šį nuovirą, akimirksniu palengvinantį visus nemalonius pojūčius.
Užvirinkite puodą vandens. Kai vanduo ima burbuliuoti, į jį įdėkite 14 džiovintų slyvų ir leiskite joms pavirti 5-6 minutes. Po to nuimkite puodą nuo ugnies ir dar leiskite slyvoms puode išbūti maždaug 5 minutes.
Vėliau išimkite visas slyvas, skystį pagardinkite ruduoju cukrumi ir supilkite jį į buteliuką. Pilvo skausmai sumažės šį gėrimą geriant prieš kiekvieną valgį.