Toks procesas, kuomet šokoladą tarsi padengia baltos dulkės, vadinamos „šokolado žydėjimu“.
Kodėl pabąla šokoladas?
Pasak specialistų, „šokolado žydėjimas“ atsiranda tuomet, kai riebalai, esantys šokolade, atsiskiria. Tai nutinka kuomet šokoladas yra ilgą laiką paliekamas šiltai. Tuomet jis pradeda pamažu tirpti, suminkštėja ir atsiskiria kakavos sviestas, sukurdamas baltą sluoksnį šokolado paviršiuje, rašoma timesofindia.indiatimes.com.
Panaši reakcija vyksta dėl drėgmės pertekliaus – cukrus kristalizuojasi, o šokolado paviršius pabąla.
Svarbiausias klausimas – ar galima valgyti tokį šokoladą? Ekspertai sako, kad toks šokoladas yra 100 proc. saugus vartoti. Jo skonis dėl to turėtų šiek tiek pasikeisti, tačiau valgyti jį tikrai galima. Jeigu visgi valgyti trukdo pasikeitusi šokolado išvaizdą, jį galite panaudoti kepiniams.