Vartotojo skunde nurodyti faktai pasitvirtino – patikrinimo metu nustatyta, kad maistas šiame restorane buvo tvarkomas itin nehigieniškomis sąlygomis.
Visose patalpose (gamybinėse ir pagalbinėse) trūko švaros ir tvarkos. Buvo naudojamas susidėvėjęs inventorius, kuris laikytas be sistemos, sudėtas netvarkingai. Šaldymo įranga nevalyta, prišalusi, pažeista korozijos.
Šaldyti maisto produktai atšildomi atvirai, greitai gendantys maisto produktai laikyti prie +13 0C, pažeidžiant gamintojų nurodytas laikymo sąlygas. Pusgaminiai neženklinti, neužtikrintas jų atsekamumas. Darbuotojai nepaisė asmens higienos reikalavimų.
„Patikrinimo metu inspektorius nustebino, kad du darbuotojai kinai turėjo higienos žinių kursų išklausymo pažymėjimus, nors vienas jų tik šiek tiek suprato, o kitas visiškai nemokėjo lietuviškai“, – komentavo Šiaulių VMVT viršininko pavaduotoja Audronė Mikalauskienė.
Už nustatytus pažeidimus laikinai sustabdyta restorano „Panda“ veikla, atsakingiems asmenims skirta administracinė nuobauda.
Veikla bus atnaujinta tik pašalinus nustatytus trūkumus ir po pakartotino Šiaulių VMVT inspektorių patikrinimo.