• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turėjo prabėgti nemaža metų, kad suprasčiau, jog sriuba gali būti be bulvių, o svogūnienė – nepaprastai skani.

Turėjo prabėgti nemaža metų, kad suprasčiau, jog sriuba gali būti be bulvių, o svogūnienė – nepaprastai skani.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikės: 6 svogūnų 2–3 šaukštų aliejaus druskos 1 šaukštelio cukraus 1 šaukšto balzaminio acto 0,7 l jautienos sultinio 1/2 batono 50 g sviesto 3 česnako skiltelių 50–100 g sūrio „Džiugas“

REKLAMA

Svogūnus susmulkinkite ir kepkite aliejuje ant nedidelės ugnies ne trumpiau, kaip pusvalandį. Įberkite druskos, cukraus ir dar šiek tiek pakepkite. Įpilkite balzaminio acto. Kai svogūnai bus minkšti ir apskrudę, supilkite sultinį ir viską trumpai pavirkite. Sviestą sumaišykite su kapotu česnaku, šiuo mišiniu užtepkite batono riekes, uždėkite ant viršaus sūrio ir paskrudinkite orkaitėje. Tradiciškai šios riekelės būna suberiamos į sriubą.

Receptu pasidalijo Dalia iš tinklapio „7 virtieniai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų