Istorinės šaknys. Šaltibarščiai – viena seniausių mūsų tautos sriubų, gaminta jau Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais. Pirmieji šios šaltos sriubos receptai istoriniuose šaltiniuose užrašyti 18 a. pab. - 19 a. pradž., tačiau manoma, kad lietuviai šaltibarščius pradėjo gaminti dar anksčiau, nei kad rasti užrašyti pirmieji receptai.
Gamina ne tik lietuviai. Pasirodo, šaltibarščiai vasarą yra sriuba numeris vienas ne tik Lietuvoje, bet ir mūsų kaimyninėse Latvijoje bei Lenkijoje. Tiesa, skirtingos šalys turi ir skirtingas šios sriubos variacijas. Ryškiausias skirtumas, kad latviai šaltibarščius gardina mėsa, pavyzdžiui, paprasčiausia „daktariška“ dešra, vištiena ar kita mėsa.
Skaniausia šalta sriuba pasaulyje. Maisto apžvalgų tinklapyje „TasteAtlas“ paskelbtame sriubų sąraše šiais metais Lietuvos šaltibarščiai užėmė1-ąją vietą tarp 17-os tinklapio lankytojų įvertintų šaltųjų sriubų.
Paskutinė proga pasidalinti išskirtiniu šaltibarščių receptu
Šaltibarščiai, kaip skaniausia šalta sriuba pasaulyje, jau išrinkta, o „Barbora“ iki birželio 7 dienos kviečia išsiaiškinti kartą ir visiems laikams – kuris šaltibarščių receptas pats geriausias. Pasidalinkite savo išradingiausiu šaltibarščių receptu čia, o „Barbora“ trims skaniausių šaltibarščių receptų autoriams padovanos įspūdingus „Snaigės“ retro stiliaus šaldytuvus. Taip pat dar 20 laimingųjų atiteks „HAPPY365“ stalo žaidimas „Slaptas žodis“.
Nepraleiskite progos sudalyvauti skaniausių Lietuvos šaltibarščių rinkimuose!