Reikės: Šviežiai virti 4–5 nedideli burokėliai; 1 baklažanas arba sauja kepintų lazdyno riešutų; Šaukštas (1–2) balzamiko acto kremo; Druska; Pipirai; Alyvuogių aliejus; Raudonėlio šakelė; Pilnagrūdės duonelės riekelių; Jei norima suintensyvinti skonį – česnako skiltelė patepti duonos riekę.
Jei norite pašteto su baklažanais, supjaustykite jį griežinėliais, apiberkite druska – baklažanas netrukus išstums iš savęs vandenį. Jį nušluostykite servetėle. Baklažaną pagriliuokite ir dėkite į 180 °C orkaitę maždaug 20 minučių – kol griežinėliai suminkštės. Jei pašteto norite su lazdyno riešutais, suberkite juos į skardą ir 180 °C orkaitėje pakepkite apie 10 min. arba kol luobelės Įtruks ir atšoks nuo riešutų.
Luobeles nuimkite ir riešutus sumalkite iki rupių miltų. Virtus burokėlius sutrinkite trintuvu. Kartu dėkite baklažanus arba riešutų „miltus". Berkite druskos, šviežiai grūstų pipirų, raudonėlį ir pilkite balzamiko kremą. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Skonį reguliuokite su druska ir balzamiko kremu.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Saldūs miškai“.