• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui veganiškas šios savaitės patiekalas.

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Reikės: Šviežiai virti 45 nedideli burokėliai; 1 baklažanas arba sauja kepintų lazdyno riešutų; Šaukštas (12) balzamiko acto kremo; Druska; Pipirai; Alyvuogių aliejus; Raudonėlio šakelė; Pilnagrūdės duonelės riekelių; Jei norima suintensyvinti skonį – česnako skiltelė patepti duonos riekę.

Jei norite pašteto su baklažanais, supjaustykite jį griežinėliais, apiberkite druska – baklažanas netrukus išstums iš savęs vandenį. Jį nušluostykite servetėle. Baklažaną pagriliuokite ir dėkite į 180 °C orkaitę maždaug 20 minučių – kol griežinėliai suminkštės. Jei pašteto norite su lazdyno riešutais, suberkite juos į skardą ir 180 °C orkaitėje pakepkite apie 10 min. arba kol luobelės Įtruks ir atšoks nuo riešutų.

REKLAMA
REKLAMA

Luobeles nuimkite ir riešutus sumalkite iki rupių miltų. Virtus burokėlius sutrinkite trintuvu. Kartu dėkite baklažanus arba riešutų „miltus". Berkite druskos, šviežiai grūstų pipirų, raudonėlį ir pilkite balzamiko kremą. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Skonį reguliuokite su druska ir balzamiko kremu.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Saldūs miškai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų