Dauguma mūsų turi įprotį laikyti nesuvalgytą maistą šaldytuve ir vėliau jį pasišildyti. Tačiau ar žinote, kad kai kurie maisto produktai iš tikrųjų tampa toksiški? Štai keletas maisto produktų, kurių niekada neturėtumėte šildyti mikrobangų krosnelėje, rašoma thetimesofindia.com.
Bulvės
Pakaitintos bulvės praranda savo maistinę vertę. Jos net gali gali tapti toksiškos ir sukelti pykinimą, ligas ir net apsinuodijimą maistu.
Ryžiai
Ryžiuose yra sporų, kurios virsta bakterijomis ir gali išgyventi net ir išvirus ryžius. Kai virti ryžiai paliekami kambario temperatūroje, bakterijos gali daugintis ir gaminti toksinus, kurie gali sukelti viduriavimą ir vėmimą, todėl geriausia ryžius suvartoti iškart pagaminus.
Kiaušiniai
Kiaušiniai tikriausiai yra pagrindinis pusryčių baltymų šaltinis, tačiau antrą kartą kaitinant kiaušinius aukštoje temperatūroje, jie gali tapti toksiški, o tai gali pakenkti virškinimo traktui.
Vištiena
Vištienoje gausu baltymų, kurių kaitinimas gali sukelti virškinimo problemų. Jei tikrai norite pašildyti iškeptą vištieną, galite tai daryti žemoje temperatūroje ilgesnį laiką. Geriausias būdas suvartoti seniau pagamintą vištieną yra įdėti į šaltas salotas arba šaltą sumuštinį.
Špinatai
Kaip ir daugelyje kitų žalių lapinių daržovių, špinatuose gausu nitratų ir geležies. Pakartotinai kaitinant šie nitratai gali virsti nitritais ir kitais žinomais kancerogenais.
Grybai
Grybuose gausu baltymų. Jie turėtų būti suvartoti tą pačią dieną, kai jie gaminami. Kadangi grybai praturtinti baltymais, pakartotinai kaitinant pakinta jų struktūra, o tai gali būti žalinga mūsų organizmui. Valgydami pašildytus grybus rizikuojate susirgti virškinimo ir net širdies ligomis.