Antroji Kalėdų diena puikiai tinka atgaivinti namų kvapus po sočių Kalėdų vaišių. Kepant kalakutieną, daržoves ir bulves, jūsų virtuvė ir gretimi kambariai gali ne itin maloniai kvepėti.
Švaros gerbėjai socialiniuose tinkluose pasidalijo savo žiniomis, kaip pašalinti nemalonų maisto gaminimo kvapą iš savo namų, rašo express.co.uk.
Ponia Hinch, kurios tikrasis vardas yra Sophie Hinchliffe, išpopuliarėjo po to, kai socialiniuose tinkluose ir televizijoje ėmė dalintis valymo patarimais.
Paklausė, kaip pašalinti maisto kvapus iš savo virtuvės
Valymo entuziastė dabar „Instagram“ tinkle turi daugiau nei 4,1 milijono sekėjų ir yra parašiusi keletą knygų. Vienoje iš ponios Hinch gerbėjų grupių „Facebook“ vartotoja, vardu Marie Young, paklausė, kaip pašalinti maisto kvapus iš savo virtuvės.
Ji paklausė: „Kaip atsikratyti maisto kvapo? Maniau, kad kvapas išlieka, nes turėjome senovinę virtuvę, bet pasirodo, kad ne. Įsirengėme naują virtuvę su puikiais gartraukiais. Namas vis dar smirda. Išbandžiau žvakes, nendrinius difuzorius. Niekas nepadėjo. Tai mane varo iš proto“.
Po įrašu pasipylė komentarai, o juose dažniausias patarimas buvo naudoti citrinas. Rita Baxter rašė: „Aš naudoju apelsinų ir (arba) citrinų žieveles ir gvazdikėlius, dedu į puodą su vandeniu ir verdu. Virtuvė kvepia nuostabiai“.
Yvonne Connolly rašė: „Virtuvėje supjaustykite citrinas“. Tracie Parsons Bowering pasakė: „Ar turite viryklės gartraukį? Gal reikia keisti filtrus? Naudokite citriną kriauklėje, mikrobangų krosnelėje ir panašiai, ji neutralizuos kvapus ir dezinfekuos. Virtuvė kvepės maloniai ir gaiviai“.
Užvirti puodą su citrina
Tracey Fortune pasakė: „Užvirkite puodą vandens su citrina“. Marie Blundell pakomentavo: „Savo gartraukio filtrus keičiame kas mėnesį, bet dabar gamindama maistą, ant silpnos ugnies verdu citriną“.
Kiti ponios Hinch gerbėjų pasiūlymai buvo atidaryti langus, naudoti eterinius aliejus ir actą. Mary Hodge pasakė: „Svogūną perpjaukite pusiau, palikite per naktį, jei nepavyks, pakartokite“.
Julie Scarlet Smith rašė: „Padėkite ant stalo indą su trupučiu baltojo acto nakčiai ir atsikratysite kvapo. Pradžioje buvau nusiteikusi skeptiškai, bet pirmą kartą pabandžiau kepdama žuvį ir dabar nieko kito daugiau nenaudoju. Tikrai puikiai veikia“.
Dee Gee pakomentavo: „Gamindama atidarau virtuvėje langus ir uždarau duris. Tai vienintelis būdas, kuris man puikiai tinka“. Donna Beveridge sakė: „Soda indelyje su skylutėmis dangtelyje sugeria blogus kvapus. Arba išbandykite eterinių aliejų difuzorių – man jis tinka. Dar aš naudoju citriną arba mišinį – penkis lašus levandų, du lašus pipirmėčių, du lašus rozmarino ir vieną lašą citrinos“.