Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“ praneša, ką reikėtų daryti, norint neapsigauti perkant žuvį ir pateikė keletą patarimų, į ką vertėtų atkreipti dėmesį prieš perkant rūkytą žuvį.
Į ką atkreipti dėmesį perkant rūkytą žuvį?
„BŪKITE BUDRŪS. Nepirkite žuvies iš nelegalių prekeivių.
IŠVAIZDĄ. Šaltai rūkytos žuvys aukso spalvos, paviršius – švarus, sausas. Neskrostų žuvų pilvas – neperplyšęs, o raumenys – pilkai gelsvos spalvos, kieti, pjūvyje lengvai trupa. Karštai rūkytų žuvų paviršius – nuo šviesiai auksinės iki rudos spalvos. Konsistencija švelni, sultinga, gali būti sausoka, trupanti.
KVAPĄ. Turi būti malonus kvapas, būdingas rūkytiems žuvies gaminiams.
GEDIMO POŽYMIUS. Jei žuvis gendanti, jos paviršius gali būti drėgnas, lipnus, ji skleis nemalonius aštrius kvapus, mėsa bus glebi, apkartusi.
BŪKITE ATIDŪS. Pasitikrinkite, ar prekybos žuvimi vieta registruota VMVT tinklapyje: https://vmvt.lrv.lt/lt/atviri-duomenys”, – skelbiama įraše.
Pastebėję produktų kokybės, saugos ar prekiautojų veiklos pažeidimus, nedvejodami praneškite VMVT platformoje pranesimai.VMVT.lt arba tel.: 1879; +370 5 242 0108.