• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūkyta žuvis – tai unikalus skonis, kuris daugelį sugrąžina į vaikystės prisiminimus ar žvejybos sezono pradžią. Šiandien rūkytos žuvies patiekalai tapo daugelio mėgstamu užkandžiu kasdieniniame gyvenime. Rūkymo procesas ne tik praturtina žuvį išraiškingu skoniu, bet ir pailgina jos galiojimo laiką, todėl tai puikus produktas, išliekantis populiarus visus metus.

Rūkyta žuvis – tai unikalus skonis, kuris daugelį sugrąžina į vaikystės prisiminimus ar žvejybos sezono pradžią. Šiandien rūkytos žuvies patiekalai tapo daugelio mėgstamu užkandžiu kasdieniniame gyvenime. Rūkymo procesas ne tik praturtina žuvį išraiškingu skoniu, bet ir pailgina jos galiojimo laiką, todėl tai puikus produktas, išliekantis populiarus visus metus.

REKLAMA

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“ praneša, ką reikėtų daryti, norint neapsigauti perkant žuvį ir pateikė keletą patarimų, į ką vertėtų atkreipti dėmesį prieš perkant rūkytą žuvį.

Į ką atkreipti dėmesį perkant rūkytą žuvį?

BŪKITE BUDRŪS. Nepirkite žuvies iš nelegalių prekeivių.

IŠVAIZDĄ. Šaltai rūkytos žuvys aukso spalvos, paviršius – švarus, sausas. Neskrostų žuvų pilvas – neperplyšęs, o raumenys – pilkai gelsvos spalvos, kieti, pjūvyje lengvai trupa. Karštai rūkytų žuvų paviršius – nuo šviesiai auksinės iki rudos spalvos. Konsistencija švelni, sultinga, gali būti sausoka, trupanti.

REKLAMA
REKLAMA

KVAPĄ. Turi būti malonus kvapas, būdingas rūkytiems žuvies gaminiams.

GEDIMO POŽYMIUS. Jei žuvis gendanti, jos paviršius gali būti drėgnas, lipnus, ji skleis nemalonius aštrius kvapus, mėsa bus glebi, apkartusi.

REKLAMA

BŪKITE ATIDŪS. Pasitikrinkite, ar prekybos žuvimi vieta registruota VMVT tinklapyje: https://vmvt.lrv.lt/lt/atviri-duomenys”, – skelbiama įraše.

Pastebėję produktų kokybės, saugos ar prekiautojų veiklos pažeidimus, nedvejodami praneškite VMVT platformoje pranesimai.VMVT.lt arba tel.: 1879; +370 5 242 0108.

centruose visa rūkyta žuvis yra atliekų atliekos, pasenusios, supuvusios, susitraukusios.
cia vstraipsnis kad tik pirktum is prekybcentriu o kitur net nebandykit
Prekybu centrus tarnybos aplanko tik vokelius pasiimti su atlygiu,jiems nusispjauti kokios kokybės žuvis guli lentynose:visi tai žino ,niekas nesiima jokių priemonių,na gal šita valdžia užsiims.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų