Augant kainoms, daugelis iš mūsų ima ieškoti būdų, kaip sumažinti maisto atliekų kiekį ir užtikrinti, kad perkami produktai ilgiau išliktų švieži, rašo mirror.co.uk.
Maisto dalijimosi programėlės OLIO atstovė Tessa Clarke patarė, kaip sumažinti iššvaistomo maisto kiekį, sutaupyti pinigų ir sumažinti daromą poveikį aplinkai.
Nelaikykite pieno šaldytuvo durelėse
Tessa „Dublin Live“ sakė, kad pirkėjai niekada neturėtų laikyti pieno produktų šaldytuvo durelėse, nes dėl to pienas greičiau genda, jį tenka greičiau išmesti, o tai iššvaistote ir savo pinigus.
Pirkėjai raginami pieno produktus laikyti šaldytuvo gale, kur temperatūra yra žemiausia, kad pieno galiojimo laikas būtų kuo ilgesnis.
Tessa paaiškino, kad pieną iš tiesų galima užšaldyti, vienintelis dalykas, kurį svarbu žinoti – pienu reikėtų užpildyti tik tris ketvirtadalius pasirinktos talpos, kad šaldiklyje jis turėtų pakankamai vietos išsiplėsti.
Apie šį būdą prabilta po to, kai „M&S“ prekybos tinklas atsisakė tinkamumo vartoti terminų ant pieno butelių, vietoj to jie skatina pirkėjus pauostyti pieną.
WRAP bendradarbiavimo ir pokyčių direktorė Catherine David pareiškime teigė: „Pienas yra trečias labiausiai švaistomas produktas po duonos ir bulvių. Kasmet išpilama apie 279 mln. litrų pieno – daugiau nei 10 litrų vienam namų ūkiui.
Pagrindinė priežastis – žmonės bijo vartoti pieną pasibaigus tinkamumo vartoti terminui. Nusprendėme nurodyti „geriausia iki“ terminą, kad padėtume žmonėms sutaupyti pinigų ir sumažinti maisto atliekų kiekį, nes pieną galima vartoti ilgiau.“