Kavos, nesvarbu, ar ji malta, ar nemaltos kavos pupelės, niekada nelaikykite šaldytuve, nes tai gali sugadinti jos skonį, rašo dailymail.co.uk.
Taip yra todėl, kad kava natūraliai veikia kaip dezodoruojanti medžiaga, todėl jei bus laikoma kartu su kitais maisto produktais, kurie turi stiprų kvapą, pavyzdžiui, žuvimi, mėsa ar sūriu, ji sugers visus šiuos kvapus.
Nelaikykite šaldytuve
Britų ekspertai rekomenduoja kavą laikyti sandariame inde, virtuvės spintelėje, kad ji nesugestų, rašo „The Telegraph“.
Martinas Isarkas, maisto ir gėrimų degustatorius, įkūręs interneto svetainę „Can I Eat It“, sakė: „Tiek daug kavos sugadinama dėl netinkamo jos laikymo, kad kavos gamintojams norisi verkti.
Kavos pupelės yra natūralus produktas ir, kaip ir vynas, netinkamai laikomos sugenda.“
Maisto guru teigė, kad norint užtikrinti, kad kavos skonis būtų geras ir malonus, gėrimu reikėtų mėgautis prabėgus vos kelioms valandoms nuo pupelių skrudinimo ir sumalimo.
Nors daugelis ekspertų aiškina, kad laikant kavą šaldytuve jos aromatas bus sugadintas, keli prekybos centrai vis dar siūlo pirkėjams atidarytą šviežią maltą kavą laikyti šaldytuve.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje
Kiti prekybos centrai teigia, kad maltą kavą ir kavos pupeles reikėtų laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, pavyzdžiui, spintelėje.
Britų kavos asociacijos atstovas Paulas Rooke leidiniui sakė: „Kava, kaip ir daugelis kitų maisto produktų ir gėrimų, veikiama deguonies pradeda gesti.
„Vėsus“ ir „sausas“ yra svarbiausi žodžiai, nusakantys, kokiomis sąlygomis turėtų būti laikoma kava – tinkamiausias sausas, sandarus indas, laikomas vėsioje vietoje.“
Jungtinės Karalystės interneto svetainėje „Barista Del Caffe“ priduriama, kad geriausias būdas laikyti maltą kavą – sandariame inde arba vakuuminiuose maišeliuose. Tačiau priduriama, kad „tam tikrų rūšių pupeles“ galima laikyti šaldytuve, jei tai daroma teisingai.
Pavyzdžiui, kai kurie kavos ekspertai laiko kavą šaldytuve ekstrakcijos proceso metu, kad būtų sukurta sodresnė ir tirštesnė espreso kava.