Kotletams: malta kiauliena; kiaušinis; druska; pipirai; persilado prieskonių; 2 riekės batono; 200 ml pieno; 1 skiltelė česnako; 1 svogūnas; aliejaus kepimui.
Troškinimui: 1 morka; 1 poras; 1 svogūnas; 1 v. š. miltų; 2 lauro lapai; žiupsnis druskos; žiupsnis juodųjų pipirų; 300 ml vandens; 200 ml grietinėlės; krapų.
Troškintų kotletų receptas
Batoną užpilame pienu ir paliekame brinkti. Maltą mėsą maišome su prieskoniais, smulkintu česnaku, svogūnu. Mušame kiaušinį, sudedame batoną. Masę gerai išmaišome. Formuojame kotletus ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Troškintuve pakepiname smulkintas daržoves. Joms šiek tiek suminkštėjus sudedame kotletus. Metame lauro lapus, užpilame vandeniu ir patroškiname apie 10 min.
Į grietinėlę suberiame miltus. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir supilame į troškintuvą ant kotletų. Pagardiname druska, krapais ir kaitiname apie pora min, kol padažas pradės tirštėti
Valgome su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.