Apsilankęs Vievyje šeimos – mamos Nijolės ir dukros Ivetos – kepyklėlėje „Tai‘Veta“, kurioje kepami lietuvių pamilti kepiniai – nuo šakočio iki kibinų – Gian Luca artėjančių Velykų proga parodė, kaip pasigaminti itališką šventinį kepinį.

Tradicinis itališkas Velykų pyragas
Reikės:
- 7 kiaušinių;
- 500 g miltų;
- 30 ml pieno;
- 220 g cukraus;
- Vanilinio cukraus;
- Kepimo miltelių;
- 100 g sviesto;
- Spalvotų pabarstukų;
- Citrinos.
Gaminimo eiga:
Į maišytuvą mušame kiaušinius, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome. Dedame kambario temperatūros sviestą, leidžiame masei susijungti.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais, įtarkuojame citrinos žievelės. Į tešlą pilame pieno, vanilinio cukraus ir beriame miltus. Tešlą suformuojame ir leidžiame 20 min. pailsėti šaldytuve.
Tešlą padalijame į 4 dalis ir formuojame dešreles. Iš jų susukame pynutes ir dedame aplink kepimo žiedą.
Ant viršaus dedame 4 kiaušinius ir juos papuošiame tešla. Viską aptepame kiaušinio plakiniu ir papuošiame spalvotais pabarstukais.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iškepus pagardiname cukraus pudra. Skanaus!











































































































































































































































































































