4-5 stiklainiukai po 0,5 l.
- 3 kg pomidorų;
- 4 raudonosios paprikos;
- 5 dideli svogūnai;
- 1 galvutė česnako;
- 1 stiklinė cukraus;
- 3 v.š. druskos;
- 150 ml. acto (9 %);
- 1 а.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 а.š. cinamono;
- 1 а.š. maltos kalendros;
- 1 а.š. baziliko (naudojau džiovintą).
Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles (galima to ir nedaryti – išvirus padažą jos gana gerai susimala blenderiu), supjaustome nedideliais gabaliukais.
Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius.
Verdame apie 1 valandą, kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes.
Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!
Plinta žaibiškai
Šis pomidorų padažas plinta žaibiškai, jį išbandę negaili gerų atsiliepimų.
„Ir aš padariau tą lemtingą klaidą ir viriau iš pusės normos. Dabar reikės taisyti ją, verdant iš dvigubos. Labai labai ačiū už šį fantastišką pomidorų padažą!“, – rašo viena komentatorė.
„Ka tik pabandėme. Labai skanu! Kaip pirmam kartui išvirėme iš pusės porcijos, kad pažiūrėti, koks skonis. Dar reik palaukt kol atvės ir atvėsusio paragauti, bet jau dabar galiu garantuoti, kad artimiausiu metu virsim vėl“, – pridūrė antra.
„Praeitą vasarą viriau du kartus, tikras skanumėlis“, – pagyrų negailėjo dar viena komentatorė.