Padažui reikės: 2 kg pomidorų; 500 g mėlynų slyvų; 250 g svogūnų; 200 g cukraus; 1 v.š. druskos; 1 a.š. maltų saldžiųjų paprikos miltelių; 100 ml acto.
Padažo receptas
Pomidorus, svogūnus ir slyvas (išimkite kauliukus) supjaustykite kubeliais. Visas daržoves sudėkite į puodą ir retkarčiais pamaišant virkite 1,5 val.
Tada sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, sudėkite visus prieskonius, išmaišykite ir virkite dar apie 0,5–1 val. arba tol, kol padažas bus norimo tirštumo.
Išpilstykite į sterilius stiklainiukus, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!
P.S. Viriau iš dvigubo kiekio. Gavosi 6x0,5l talpos stiklainiai ir dar vienas mažas 260 ml stiklainiukas.