• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir nedidelis nuolatinis magnio stygius organizme gali tapti dažnų traukulių, virškinimo trakto ir širdies kraujagyslių veiklos sutrikimų priežastimi. Manoma, kad beveik visų sergančiųjų širdies ligomis organizme trūksta šio mikroelemento. Magnis padeda pasisavinti kalcį ir B grupės vitaminus.

Net ir nedidelis nuolatinis magnio stygius organizme gali tapti dažnų traukulių, virškinimo trakto ir širdies kraujagyslių veiklos sutrikimų priežastimi. Manoma, kad beveik visų sergančiųjų širdies ligomis organizme trūksta šio mikroelemento. Magnis padeda pasisavinti kalcį ir B grupės vitaminus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakankamas kiekis magnio organizme padeda išvengti miokardo infarkto, insulto, galvos smegenų kraujagyslių trombozės. Netinkama mityba, stresas, ilgalaikis kai kurių vaistų ir hormoninių preparatų, alkoholio, skatinančio šlapimo susidarymą, ar saldumynų vartojimas, per dažnai geriama kava ar arbata gali lemti kalio ir magnio trūkumą žmogaus organizme.

REKLAMA

Tai, kad organizmui trūksta magnio, rodo padidėjęs kraujospūdis, nervingumas, nusilpę nagai, slenkantys plaukai, kiti požymiai. Kai stinga kalio, nusilpsta raumenys, vargina raumenų traukuliai, žarnų nepraeinamumas, vidurių pūtimas, širdies aritmija ir permušimai, kvėpavimo nepakankamumas ir dusulys. Beje, organizme trūkstant kalio, padidėja pavojus susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Galima susirgti ir bronchine astma ar cukriniu diabetu.

REKLAMA
REKLAMA

Magnio šaltiniai

· Grūdų produktai, žirniai ir pupelės. · Žalios spalvos produktai: salotos, petražolės, krapai, špinatai, obuoliai. · Riebi žuvis: lašiša, skumbrė, karpis, jūros ešerys, silkė. · Riešutai, ypač anakardžiai, migdolai. · Datulės, džiovinti abrikosai, slyvos. · Medus, ypač grikių. · Košės: avižinės, kvietinės, grikių ar perlinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalio šaltiniai

· Džiovinti vaisiai. · Visų rūšių kruopos. Kviečių sėlenos ir gemalai. · Ankštinės kultūros, ypač žalieji žirneliai, sojos. · Bulvės, burokėliai, morkos, agurkai, pomidorai, kopūstai, brokoliai, ridikai, moliūgai, žalumynai. · Obuoliai, apelsinai, bananai, arbūzai, melionai, įvairios uogos. · Riešutai, ypač graikiniai, lazdynų, pistacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų