„Pats svarbiausias dalykas – nepakeičiamos aminorūgštys. Visi esame girdėję, kad baltymai yra sudaryti iš dvidešimties aminorūgščių, aštuonios iš jų vadinamos nepakeičiamomis – tai tos rūgštys, kurias žmogus privalo gauti valgydamas maistą. Būtent šios aminorūgštys yra silkėje. Jau vien todėl silkė turėtų būti vartojama kaip pilnavertė žuvis“, - pasakoja A. Sujeta.
„Vis dėlto silkė yra sūri, todėl papildomai jos sūdyti tikrai nerekomenduočiau“, - sako A. Sujeta, primindamas, kad per didelis druskos vartojimas gali pakelti kraujo spaudimą.
Nors silkė yra viena riebiausių žuvų, dėl kūno linijų baimintis nereikėtų: silkėje esančius riebalus organizmas pasisavina ir išskaido lengvai, nesulėtindamas medžiagų apykaitos procesų. Anot mitybos specialisto, silkė organizmą profilaktiškai apsaugo nuo infekcinių uždegimų ir akių ligų.