Būtent tokį pagamino tinklaraštininkė Loreta ir dalijasi receptu, kaip jį pagaminti žingsnis po žingsnio.
Reikės:
80 g.sviesto, 200 g.cukraus. 115 g.medaus, 2kiaušinių, 2a.š.sodos (be kaupo), 500g.miltų
Į indą kuriame gaminsime, įmušame kiaušinius,beriame cukrų išmaišome,beriame sodą,dedame medų,sviestą,kaitiname garų vonelėje (gerai būtų kad indo dugnas siektų vandenį),kaitinti maišant kol ištirps cukrus,nuėmus nuo ugnies dedame po truputį vis pamaišant išsijotus miltus,kai bus sunku maišyti šaukštu užbaigti tešlos gamybą rankomis,(tešla truputį limpa prie rankų),indą su tešla uždengti maistine plėvele ir leisti tešlai pailsėti 1h.
Po to tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus truputį pabarsčius miltais ~4mm storio 4 lakštus ir išpjaustome norimą formą. Aš išpjauščiau A raidės formą, o iš likusios tešlos iškepiau sausainukus. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180laipsnių ~ 10min.kol gražiai pagels
Kremo gaminimas:
400g.maskarponės sūrio, 200ml.grietinėlės plakamos, 170g.cukraus pudros, 1-os citrinos žievelės nutarkuotos
Į sūrį berti cukraus pudrą,pilti grietinėlę,dėti citrinos žievelę nutarkuotą ,viską gerai išplakti su mikseriu iki standžios masės
Skanesnis būna kai pastovi šaldytuve ~ 1parą tada tortas būna minkštesnis.
Recepto šaltinis čia.