Mes jums pateiksime pačius geriausius receptus kurie padės įveikti žarnyno sutrikimus. Pažadame: visi šie patiekalai bus ne tik sveiki, bet taip pat ir skanūs.
Stebuklingos salotos lieknėjimui ir geram virškinimui
Jums reikės:
- ¼ kopūsto galvos
- 550 g burokėlių
- 400 g morkų
- 1 obuolio (neprivaloma)
- 2 š. citrinos sulčių
- 2 valg. š. tarkuotų krienų
Kaip gaminti?
Nuplaukite daržoves. Nuskuskite morkas, nulupkite burokėlius. Visas daržoves smulkiai sutarkuokite. Taip pat galima įdėti tarkuoto obuolio.
Galiausiai apliekite citrinos sulčių ir krienų mišiniu – užpilą galite pakoreguoti pagal savo skonį. Šias salotas keletą dienų valgiau vietoj klasikinių garnyrų. Šios salotos man labai patiko, todėl vakarienei jas valgiau su viso grūdo duona.
Jei norite numesti šiek tiek svorio ir ypač greitai išvalyti žarnyną, išbandykite šį gėrimą: Puode įkaitinkite ½ puodelio vandens, įberkite ½ arbatinio šaukštelio Himalajų druskos ir gerai išmaišykite. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį raugerškio sulčių, 2 šaukštus citrinos sulčių ir ½ šaukšto obuolių sulčių.
Išmaišykite ir iš karto gerkite. Geriausia šį gėrimą gerti ryte, kai esate namuose – jis turi tikrai greitą valomąjį poveikį.
Salotos su salierais
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio saliero
- 1 morkos
- 1 didelio obuolio
- 1 arb. š. majonezo (išbandykite naminį dietinį majonezą be aliejaus)
- 3 arb. š. natūralaus jogurto
- 2 valg. š. obuolių sidro acto
- 1-2 arb. š. medaus
- 2 žiupsnelių jūros druskos
- 1 žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Mano vaikai labai mėgsta kukurūzus, todėl įdedu ir nedidelę skardinę kukurūzų, bet originaliame recepte jų nėra.
Kaip gaminti?
Nuskuskite morką. Nulupkite obuolį. Sutarkuokite morką, salierą ir obuolį. Įberkite druskos, įdėkite medaus, įpilkite obuolių sidro acto ir išmaišykite. Leiskite pastovėti 10 minučių. Įmaišykite jogurtą ir majonezą.
Pomidorų sriuba svorio metimui ir geresniam virškinimui
Jums reikės:
- 1 saujos vyšninių pomidorų
- 130 ml daržovių sultinio
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 2 arb. š. ciberžolės
- 1 arb. š. kokosų aliejaus (galima naudoti ir kitą augalinį aliejų)
- ½ š. jūros druskos
- 1 arb. š. džiovinto baziliko
- 1 valg. š. obuolių sidro acto
- ½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Smulkiai supjaustykite svogūną ir vieną minutę pakepinkite aliejuje kartu su česnaku. Suberkite vyšninius pomidorus (galite nulupti arba virti su odele) ir ciberžolę. Kaitinkite, kol pomidorai išskirs sultis ir taps visiškai minkšti.
Gautą mišinį supilkite į puodą. Įpilkite sultinio ir acto. Įberkite baziliko. Užvirinkite ir virkite maždaug 6 minutes. Sutrinkite trintuvu ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Papuoškite svogūnų laiškais arba šviežiu baziliku.
Kopūstų salotos su jogurto-garstyčių užpilu
Tai – puikus pakaitalas kaloringoms salotoms. Šių salotų skonis yra tiesiog fantastiškas: būtinai išbandykite!
Jums reikės:
- 1 nedidelės kopūsto galvos (galima naudoti pusę baltojo ir pusę raudonojo kopūsto)
- 1 didelio raudonojo svogūno
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- 1 arb. š. majonezo
- 1 arb. š. medaus
- Natūralaus jogurto (kartais naudoju pusę indelio, kartais – visą)
- Druskos
- Maltų kmynų
Kaip gaminti?
Susmulkinkite daržoves ir palikite 15 minučių pastovėti. Apšlakstykite citrinos sultimis. Jogurtą sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, medumi, druska ir prieskoniais. Palikite bent 30 minučių šaldytuve ir galite patiekti.
Brokolių sriuba su česnaku
Jums reikės:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 500 g brokolių
- 1 skiltelės česnako
- 750 ml vandens
- 1 ryšelio gražgarsčių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Brokolius nuplaukite ir padalinkite į mažesnes dalis. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir palaipsniui pilkite vandenį. Galiausiai suberkite brokolius, pagardinkite druska ir pipirais, o kai vanduo užvirs, leiskite virti maždaug 8-10 minučių. Išmaišykite.
Galiausiai dėkite gražgarstes, kurias galite sutrinti arba susmulkinti peiliu. Galite patiekti su sausomis skrudintomis sėklomis ir lašeliu sojų pieno.
Autorius: zinoti.lt