• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjantis savaitgalis - puiki proga pasirūpinti gardžiu maistu. Vienas tokių - tinklaraštininkės Audronės Zemenskienės siūlomi kibinai. 

4

Artėjantis savaitgalis - puiki proga pasirūpinti gardžiu maistu. Vienas tokių - tinklaraštininkės Audronės Zemenskienės siūlomi kibinai. 

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt tinklaraščio ,,Gamink su Audrone“ autorė teigė, kad jos gamintus kibinus visada giria visa šeima, o jai tai - didžiausias įvertinimas. 

Na, šeimininkės, tučtuojau pasiraitojam rankoves ir kimbam į darbus. 

1 kilogramo miltų, 300 gramų sviesto, 4 kiaušinių (vienas iš jų - kibinams aptepti), 250 ml grietinės.  Įdarui reikės: 1 kilogramo maltos kiaulienos, svogūno, maltų pipirų, druskos, 50 gramų sviesto. 

Į miltus įbėriau žiūpsnelį druskos, sudėjau sviestą ir minkiau, kad neliktų sviesto gabaliukų. Į masę įmušiau kiaušinius, įdėjau grietinę ir pradėjau minkyti.

REKLAMA
REKLAMA

Kai masę gerai išminkiau, uždengiau maistine plėvele ir pastačiau į šaldytuvą "pailsėti" 30 min. Tuo metu paruošiau įdarą: maltą kiaulieną gardinau druska, prieskoniais, smulkintais svogūnais, įdėjau sviesto ir viską išmaišiau.

REKLAMA

Išėmusi iš šaldytuvo tešlą, pradėjau formuoti kibinus. Tešlą iškočiojau, padariau 16 cm.skersmens apskritimus, į kurių viduriuką dėjau įdarą.Kraštukus gerai užspaudžiau ir susukau.

Kibinus sudėjau ant kepimo skardos, užtiestos kepimo popieriumi ir aptepiau kiaušinio plakiniu.

Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų