Naujienų portalui tv3.lt tinklaraščio ,,Gamink su Audrone“ autorė teigė, kad jos gamintus kibinus visada giria visa šeima, o jai tai - didžiausias įvertinimas.
Na, šeimininkės, tučtuojau pasiraitojam rankoves ir kimbam į darbus.
1 kilogramo miltų, 300 gramų sviesto, 4 kiaušinių (vienas iš jų - kibinams aptepti), 250 ml grietinės. Įdarui reikės: 1 kilogramo maltos kiaulienos, svogūno, maltų pipirų, druskos, 50 gramų sviesto.
Į miltus įbėriau žiūpsnelį druskos, sudėjau sviestą ir minkiau, kad neliktų sviesto gabaliukų. Į masę įmušiau kiaušinius, įdėjau grietinę ir pradėjau minkyti.
Kai masę gerai išminkiau, uždengiau maistine plėvele ir pastačiau į šaldytuvą "pailsėti" 30 min. Tuo metu paruošiau įdarą: maltą kiaulieną gardinau druska, prieskoniais, smulkintais svogūnais, įdėjau sviesto ir viską išmaišiau.
Išėmusi iš šaldytuvo tešlą, pradėjau formuoti kibinus. Tešlą iškočiojau, padariau 16 cm.skersmens apskritimus, į kurių viduriuką dėjau įdarą.Kraštukus gerai užspaudžiau ir susukau.
Kibinus sudėjau ant kepimo skardos, užtiestos kepimo popieriumi ir aptepiau kiaušinio plakiniu.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 30 min.