Pasigaminę šį patiekalą nepasigailėsite, nes jį pasigardžiuodama valgys visa šeima!
Padažui jums reikės:
- 150 g šalto rūkymo šoninės
- 300 g kepamųjų chorizo dešrelių
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- 3-4 vnt. skiltelių česnako
- 410 g padažo Marinara
- 410 ml vištienos sultinio
- 50 ml espresso kavos
- 1 arb. š. čili dribsnių
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 arb. š. kumino
- 2 valg. š. klevų sirupo
Blynų tešlai reikės:
- 50 g cukraus
- 320 g kukurūzų miltų
- 240 g miltų
- 2 valg. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. druskos
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 1 valg. š. maistinio acto (9%)
- 0,5 l pieno
- 50 g tirpinto sviesto
Paruoškite padažą. Šoninę susmulkinkite ir sudėkite į gilesnę keptuvę ar puodą. Kepamąsias chorizo dešreles išimkite iš apvalkalo, pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą kartu su šonine. Kepinkite mėsą ant vidutinės kaitros, kol išsiskirs riebaliukas, tada nuimkite nuo kaitlentės ir suberkite viską į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų riebalai.
Į tą patį puodą kur kepė mėsa, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir lengvai apkepinkite. Gražinkite nuvarvėjusią mėsą į puodą su kepintais svogūnais ir česnakais, supilkite Marinara padažą, vištienos sultinį, espresso kavą, suberkite čili dribsnius, raudonėlį, kuminą, įpilkite klevų sirupo ir viską užvirkite. Padažui užvirus sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite 40-50 minučių troškintis, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės.
Paruoškite blynus. Į dubenį suberkite cukrų, kukurūzų miltus, paprastus miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Į kiaušinius įpilkite actą, pieną, tirpintą sviestą ir vėl gerai išplakite. Kiaušinių ir pieno plakinį, maišant, per kelis kartus, supilkite į miltų mišinį ir labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą palikite „pailsėti“ bent 10-15 minučių.
Įkaitinkite keptuvę ant aukštesnės nei vidutinė kaitra ir formuokite nedidelius blynus iš maždaug 1,5 valg. šaukšto tešlos. Kepkite tol, kol burbuliukai pradės kilti ir blyno viduryje, ne tik šonuose, tada apverskite ir pabaikite iškepti. Kepimui naudoti aliejaus ar kitų riebalų nereikia.
Iškeptus blynus skanaukite su paruoštu mėsos padažu.
Skanaus.
Lazanija su chorizo be glitimo
Bešamelio padažui be glitimo reikės:
- 50 g sviesto
- 2 valg. š. ryžių miltų
- 0,5 l pieno
- 2 valg. š. krakmolo
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Muskato riešuto
Taip pat reikės:
- 250 g lazanijos lakštų be glitimo
- 300-500 g mocarela sūrio
- 200 g brandinto čederio sūrio
Mėsos padažui reikės:
- 150 g šalto rūkymo šoninės
- 300 g kepamųjų chorizo dešrelių
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- 3-4 vnt. skiltelių česnako
- 410 g padažo Marinara
- 410 ml vištienos sultinio
- 50 ml espresso kavos
- 1 arb. š. čili dribsnių
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 arb. š. kumino
- 2 valg. š. klevų sirupo
Paruoškite bešamelio padažą. Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Sviestui ištirpus suberkite ryžių miltus, gerai išmaišykite ir vis maišant pakepinkite apie minutę, po to nukelkite nuo kaitros. Į stiklinę su krakmolu įpilkite pusę stiklinės pieno, gerai išmaišykite ir viską supilkite į likusį pieną. Dar kartą gerai išmaišykite. Gražinkite tirpintą sviestą su miltais ant kaitros ir nuolat maišant supilkite pieno ir krakmolo mišinį. Maišykite kol užvirs, o užvirus nuimkite nuo kaitros. Į padažą įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, įtarkuokite šiek tiek muskato ir viską gerai išmaišykite. Padažas paruoštas.
Paruoškite lazanijos lakštus. Apvirkite lazanijos lakštus pagal gamintojo rekomendacijas, sudėkite juos į šaltą vandenį, kad atvėstų ir atsargiai nusausinkite.
Paruoškite mėsos padažą. Šoninę susmulkinkite ir sudėkite į gilesnę keptuvę ar puodą. Kepamąsias chorizo dešreles išimkite iš apvalkalo, pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą kartu su šonine. Kepinkite mėsą ant vidutinės kaitros, kol išsiskirs riebaliukas, tada nuimkite nuo kaitlentės ir suberkite viską į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų riebalai.
Į tą patį puodą kur kepė mėsa, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir lengvai apkepinkite. Gražinkite nuvarvėjusią mėsą į puodą su kepintais svogūnais ir česnakais, supilkite Marinara padažą, vištienos sultinį, espresso kavą, suberkite čili dribsnius, raudonėlį, kuminą, įpilkite klevų sirupo ir viską užvirkite. Padažui užvirus sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite 40-50 minučių troškintis, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės.
Į kepimo indą dėkite ploną sluoksnį mėsos padažo, ant jo klokite lazanijos lakštą, tepkite ploną sluoksnį bešamelio padažo, užtarkuokite mocarelos bei brandinto čederio , dėkite vėl mėsos padažo sluoksnį ir sluoksniuokite taip iki viršaus. Viską užbaikite lazanijos lakštu, bešamelio padažu ir sūrio sluoksniu, kad skaniai apskrustų. Taip paruoštą lazaniją dėkite kepti į iki 190 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių.
Lazanijai iškepus palikite ją pravėsti 15-30 minučių ir skanaukite.
Skanaus.
„Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!