Mėsos skyriuje – bakterijų gausa
Nors mėsos skyrius gali atrodyti labai steriliai, tačiau vieno JAV universiteto mokslininkai atskleidė, kad supakuotuose paukštienos maišeliuose slepiasi viduriavimą galinti sukelti bakterija. Būtent todėl mokslininkai pataria mėsos patiekalus imti tik su plastikiniu maišeliu, pirkinį saugiai įdėjus į kitą plastikinį maišelį. Namuose pirkinį nuplaukite ir tinkamai paruoškite.
Vėžimėlių siaubas
Arizonos universiteto mokslininkai teigia, kad net 72 proc. prekybos centrų vėžimėlių yra aplipę bakterijomis. Jos ant vėžimėlių, krepšelių rankenų patenka per kitus žmones, todėl visada su savimi nešiokitės šlapių servetėlių. Nusivalykite rankenas ir palaukite bent dvidešimt sekundžių, kol rankena nudžius.
Sveiko gyvenimo šalininkė A. Goodwin teigia, kad ant rankenų galima rasti šimtus skirtingų bakterijų, kurias žmones parsineša namo.
Daržovių ir vaisių atranka
Žurnale „Journal of Agriculture and Food Chemistry“ skelbiama, kad vartotojai turėtų rinktis tuos vaisius ir daržoves, kurie yra išdėstyti šalia prekybos centro įėjimo, pačioje parduotuvės pradžioje. Tokius produktus prekybos centro darbuotojai išdėsto dėl jų galiojimo laiko, taip atskleidžiant, kad toliau padėti produktai galioja ilgiau dėl naudojamos chemijos.
Pirkinių maišelio naudojimas
Patariama rinktis ilgalaikio vartojimo, medžiaginius maišelius, kurie yra naudingi dėl kelių priežasčių. Jie ne tik apsaugo nuo aplinkos teršimo, bet ir mažina bakterijų skaičių. Vis dėlto labai svarbu, kad tokį maišelį plautumėte bent kartą per savaitę.
Skelbiama, kad daugkartinio naudojimo maišeliuose galima rasti vėmimą, viduriavimą sukeliančių bakterijų, nes, kaip teigia Arizonos universiteto mokslininkai, net 97 proc. žmonių niekada neplauna savo maišų.
Venkite mėginių
Purdue universiteto mokslininkai mano, kad 1 iš 10 mėginių, paimtų prekybos centruose, perneša bakteriją listeriją, kuri sukelia į gripą panašius simptomus. Bakterija sukelia galvos, sprando skausmą, karščiavimą ar net meningitą. Ši bakterija taip pat gali sukelti persileidimą, net mirtį, tad mokslininkai primygtinai siūlo vengti parduotuvėse siūlomų produktų.
Tam tikrų produktų ar naujų maisto produktų mėginiai laikomi atvirai, nėra izoliuojami, tad bakterijos gali patekti lašeliniu būdu, jas gali pernešti ir kiti žmonės.