Ekspertai dalijasi geriausiais savo patarimais – Marco Geraghty išvardijo dažniausiai daromas klaidas, rašoma dailystar.co.uk.
Štai trys klaidos, kurias, eksperto teigimu, daugelis daro ruošdami arbatą
Naudojate per karštą vandenį
Pasirodo, daugelis žmonių verdantį vandenį pila tiesiai ant arbatos pakelių. Kad arbata būtų skanesnė, prieš ją užpilant vandenį, virdulyje reikėtų palikti kelioms minutėms.
Marco sako: „Nenoriu skambėti nuobodžiai, bet čia reikėtų skaityti, kas parašyta ant pakelio ir išsiaiškinti, kaip ruošti savo arbatą. Dažnai žmonės arbatą užpliko per karštu vandeniu, ypač tai galioja žaliajai arbatai. Žaliąją arbatą reikėtų užplikyti 80°C vandeniu, nes karštesnė temperatūra arbatžoles užmuša – žalioji arbata turėtų būti vos saldoka. Būtent dėl šios priežasties daugybė žmonių neragauja įvairesnių arbatų. Jei neturite kontroliuojamos temperatūros virdulio, kad vanduo atauštų 10°C reikėtų palaukti apytiksliai vieną minutę – optimalią temperatūrą galima pasiekti ir taip.“
Arbatos pakelį iš vandens ištraukiate per anksti
Kai kurie mėgsta labai vandeningą arbatą, bet ekspertas tokios nevertina. Marco sako, kad arbatos pakelį reikia vandenyje laikyti pakankamai ilgai, kad arbatos skonis būtų stipresnis.
Jis sako: „Bendra taisyklė – 3–4 minutės. Jau matau, kaip daugelis dabar išpučia akis, galvodami, kad tokios stiprios arbatos nenori. Verta nepamiršti, kad arbata ir yra pats skonis, todėl tikrai greičiausiai norėsite patirti jį visą. Tai ypač galioja, jei naudojate arbatą pakeliuose – ji prisitraukia daug lėčiau, todėl jai reikia duoti papildomo laiko.“
Pirma įpilate pieno
Daugelis abejoja, kada geriausia į arbatą pilti pieną. Jei naudojate arbatą pakeliuose, jo geriausia įpilti iškart užpylus arbatžoles vandeniu – taip išgausite stipriausią skonį.
Marco sako: „Aš visada sakau, kad geriau vėliau. Arbatos pakelis yra arbatos herojus, todėl jam reikia skirti visą reikiamą laiką, kad vanduo su arbata pritrauktų netrukdomi.“