Morkose gausu mineralų, įskaitant fosforą, geležį, magnį, varį, cinką, natrį ir kalį. Jose taip pat yra vitaminų B, C, E ir K. Cukinijose taip pat gausu maistinių medžiagų ir skaidulų. Paskanaukite šios puikios rudeninės sriubos!
Kreminė morkų ir cukinijų sriuba
Reikės:
- 4 morkų;
- 1 cukinijos;
- 150 ml kokosų pieno;
- 500 ml vandens;
- 1 a. š. druskos (arba pagal skonį);
- 4 lauro lapai;
- 2 a. š. kmynų miltelių;
- 2 a. š. kardamono;
- 1 a. š. ciberžolės miltelių;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 čili pipiro;
- 1 cm storio šviežio imbiero griežinėlio.
Kaip gaminti:
- Nuskustas morkas ir cukinijas supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite.
- Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite cukinijas kartu su prieskoniais ir imbieru.
- Kepkite apie penkias minutes karts nuo karto pamaišydami.
- Sudėkite morkas, pilkite kokosų pieną ir vandenį, įdėkite lauro lapus, druskos. Viską užvirkite ir troškinkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
- Išimkite lauro lapus, ir tada viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Skanaus!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir organizacijos partneriams ProVeg International.