• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė dalijasi agurkinės sriubos receptu ir sako, kad toks patiekalas idealiai tinka vėsioms rudens dienoms.

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė dalijasi agurkinės sriubos receptu ir sako, kad toks patiekalas idealiai tinka vėsioms rudens dienoms.

REKLAMA

Agurkinė su perlinėmis kruopomis – skanus ir sotus variantas. 

Reikės:

0.5 kg. kiaulienos „ragu“, 200 gr. perlinių kruopų, 4 bulvių, 2 morkų, 2-3 raugintų agurkų, svogūnų, lauro lapų, prieskoninių žolelių, sultinio kubelio (pagal poreikį),  druskos, lydyto sviesto.

Gaminimo eiga:

Kiaulienos „ragu“ perviriau ir užstačiau vėl virti švariame vandenyje.

Pavirus ~ 15 min., sudėjau perplautas po tekančiu vandeniu perlines kruopas ( kadangi sriubą sugalvojau virti ekspromtu, kruopų nemirkiau ).

Sriubą viriau gerą pusvalandį, paskui į ją sudėjau ant lydyto sviesto pakepintus smulkintus svogūnus ir burokine trintuve tarkuotas morkas.

REKLAMA
REKLAMA

Po 10-15 min.sudėjau kubeliais pjaustytas bulves.

Į puodą įmečiau kelis lauro lapelius, pagardinau druska ( į sriubą galite įmesti ir sultinio kubelį ). Kai kruopos suminkštėjo, sriubai baigiant virti, į puodą sudėjau kubeliais pjaustytus agurkus.

P.s. jei norite rūgštesnės sriubos, galite į sriubą įpilti skysčio nuo agurkų. Dar kelios minutės ir sriubą nukėliau nuo kaitros.

 

Kodėl Audronės sriuba ?
Kodėl Audronės sriuba ?
Kiek galima savintis senus visų verdamus receptus ? Tiek mama ir jos mama taip virė. Jokia čia naujiena.
Man labai patinka jūsu receptai.stengiuos kažka naujo išbandyti.šaunuokė jūs kad stebinat kasdien.iš kur tiek ikvepimo? O šitam recepte ka reiškia kiaulienos "ragu" ?
Aš ir tokia moku paprasta sriuba nieko ypatinga
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų