Agurkinė su perlinėmis kruopomis – skanus ir sotus variantas.
Reikės:
0.5 kg. kiaulienos „ragu“, 200 gr. perlinių kruopų, 4 bulvių, 2 morkų, 2-3 raugintų agurkų, svogūnų, lauro lapų, prieskoninių žolelių, sultinio kubelio (pagal poreikį), druskos, lydyto sviesto.
Gaminimo eiga:
Kiaulienos „ragu“ perviriau ir užstačiau vėl virti švariame vandenyje.
Pavirus ~ 15 min., sudėjau perplautas po tekančiu vandeniu perlines kruopas ( kadangi sriubą sugalvojau virti ekspromtu, kruopų nemirkiau ).
Sriubą viriau gerą pusvalandį, paskui į ją sudėjau ant lydyto sviesto pakepintus smulkintus svogūnus ir burokine trintuve tarkuotas morkas.
Po 10-15 min.sudėjau kubeliais pjaustytas bulves.
Į puodą įmečiau kelis lauro lapelius, pagardinau druska ( į sriubą galite įmesti ir sultinio kubelį ). Kai kruopos suminkštėjo, sriubai baigiant virti, į puodą sudėjau kubeliais pjaustytus agurkus.
P.s. jei norite rūgštesnės sriubos, galite į sriubą įpilti skysčio nuo agurkų. Dar kelios minutės ir sriubą nukėliau nuo kaitros.