• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kada gi daugiau pyragus kepti, jei ne rudenį, kada už lango niūru, lietus lyja ir eiti iš namų niekur nesinori. Šį pyragą esu kepusi labai seniai, jis sulaukė begalės patiktukų, gražių jūsų atsiliepimų”, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Kada gi daugiau pyragus kepti, jei ne rudenį, kada už lango niūru, lietus lyja ir eiti iš namų niekur nesinori. Šį pyragą esu kepusi labai seniai, jis sulaukė begalės patiktukų, gražių jūsų atsiliepimų”, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 3 kiaušinių, 100 gr tirpinto sviesto, 1 skardinės saldaus kondensuoto pieno ( 385 gr. ), 200 gr miltų, 1 a.š kepimo miltelių, 1 a.š. vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 6–8 slyvų, saujos migdolų drožlių, cukraus pudros.

Mikserio pagalba suplakiau kiaušinius, supyliau kondensuotą pieną, tirpintą atvėsintą sviestą. Į masę subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Išmaišiau. Dalį slyvų supjausčiau gabaliukais ir sudėjau į tešlą.

Į kepimo formą patiesiau kepimo popierių, supyliau tešlą, ant viršaus sudėjau pjaustytas slyvų riekeles ir užbėriau migdolų drožlių. Kepiau pyragą įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 45–50 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų