• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seišelių virtuvė išsiskiria savo unikalumu, atspindintį visuomenės kilmės įvairovę. Ją dar vadina „virtuve be ribų", kadangi ji susidarė iš afrikietiškų, indiškų ir prancūzų virtuvės tradicijų.

Seišelių virtuvė išsiskiria savo unikalumu, atspindintį visuomenės kilmės įvairovę. Ją dar vadina „virtuve be ribų", kadangi ji susidarė iš afrikietiškų, indiškų ir prancūzų virtuvės tradicijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paplitę patiekalai - vištienos sriuba, žuvis, aštuonkojis, troškinti duonos medžio vaisiai, ragu iš šikšnosparnio, šatini iš ryklio, virta manioka, cukruotas bilimbi, troškintas bananas sen-žakas, bananinis kat-kat'as. Labiausiai paplitęs patiekalas -L pwason ek diri - žuvis su ryžiais labai egzotiška kreolietiška virtuvė.

REKLAMA

Ir visgi reikia pabrėžti, kad pagrindinis Seišelių salų produktas yra ryžiai. Kiekvienoje Seišelių šeimoje valgymas prasideda tuo, kad paduodami ryžiai, išvirtų garuose. Po ryžių namo šeimininkė stato ant stalo užkandį iš šviežių daržovių; karštas patiekalas būna iš žuvies arba karis iš viščiuko arba aštuonkojo daržovėse, kartu su labai svarbiu komponentu: padažo iš pipirų, aliejaus, citrinų sulčių, druskos.

REKLAMA
REKLAMA

Pietūs užbaigiami švieži arba paruošti vaisiai, pavyzdžiui, pyragėliai su bananais. Bet paragauti tikrosios kreolietiškos virtuvės galima ne tik pas vietos gyventojus, turistai gali paragauti jų ir vietos restoranuose, o taip pat viešbučiuose kas savaitę rengiami kreolietiški stalai.

Tarp kitų tradicinių patiekalų čia galima paragauti kepto buržua, kario iš aštuonkojo, ragų iš krilano.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vandenyno turtingumas leidžia Seišelių šeimininkėms paįvairitni kasdieninį menių, teritoriniuose vandenyse veisiasi ne mažiau 830 rūšių žuvų. Kiekvienos žuvies paruošimui yra atskiras receptas.

Seišelių virtuvėje taip pat naudojama labai daug jūros produktų: langustai, krabai, tek-tek, trululu, zuritas kokoso karyje.

REKLAMA

Šiame tropikų rojuje ištisus metus yra įvairiausių vaisių, kurie yra svarbus mitybos komponentas. Egzistuoja apie 15 bananų rūšių ir beveik tiek pat mangų, papajų, karambolų, ananasų, moliūgų, citrusinių ir t.t.

Vietos virtuvėje labai plačiai naudojami prieskoniai ir aromatiniai priedai,kai kurie iš jų gaminami šioje šalyje (vanilė, cinamonas).

REKLAMA

Vietiniai gėrimai - tai vietos alus Sejbriu arba Kalu, parūgęs kokoso pienas, primenantis jauną vyną, arba bakka - pernokusios cukranendrių sultys, gana stiprios. Gero vyno mėgėjams - Pietų Afrikos vynai. Taip pat populiarus vietos gėrimas yra dite zitronel citrininės mėtos nuoviras.

Kiekvienas nacionalinės virtuvės patiekalas - tai kažkas ypatingo, nepriklausomai nuo to, ar jis patiekiamas prabangiam restorane ar mažoje užkandinėje, į kurią Jūs užsukote su draugais arba šeima.

Taip pat vertėtų paragauti vietines krevetes su kariu arba juodame padaže, aštuonkojį su kokoso padažu ir šikšnosparnio mėsą su prieskoniais. Jame labai daug kaulų, kuriuos tenka išrinkti, tačiau patiekalas yra tiek skanus, kad pateisina įdėtas pastangas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų