Galbūt kiaušinienę gaminate jau daugelį metų, tačiau Jamie Oliverio patarimai padės jūsų pusryčius paversti puikiais.
Kaip pasigaminti skanią kiaušinienę?
„YouTube“ vaizdo įraše „Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę“ virėjas pasidalijo, kaip pradedantiesiems kulinarams paruošti geriausią įmanomą pusryčių kiaušinienę, rašo express.co.uk.
Jamie taip pat pasidalijo, kaip pasigaminti prancūzišką ir amerikietišką kiaušinienę, tačiau šis receptas skirtas ilgą laiką mėgstamiems, geriems angliškiems pusryčiams.
„Vištos kiaušinis yra skaniausia ir pigiausia baltymo forma planetoje. Juose yra daugybė mikroelementų, be to, juos galima greitai paruošti“, – sakė šefas.
Nepamirškite gerai išplakti
Jei anglišką kiaušinienę ruošiate dviem žmonėms, kiekvienam naudokite po du kiaušinius ir turėsite sočius pusryčius. Suplakite juos dubenyje ir įberkite šiek tiek druskos.
Jamie teigia, kad nekenčia gamyklinių kiaušinių ir vietoj jų jis renkasi kiaušinius iš tvarto: „Ir, žinoma, geriausia rinktis laisvai laikomų ir ekologiškų vištų kiaušinius.“
Paimkite puodą, užkaitinkite jį ant vidutinės ugnies ir įdėkite daug sviesto. Supilkite jį į puodą, palaipsniui kepkite ir turėsite labai skanius pusryčius.
Nenaudokite pieno
Tuomet pasiimkite mažą mentelę ir maždaug kas penkias sekundes greitai plakite kiaušinius.
Pradedantiesiems virėjams šefas sakė: „Kai kas deda pieną, kai kas – grietinėlę, bet jei gaminsite teisingai, nei vieno iš jų nereikės.“
Nukėlus kiaušinius nuo ugnies, jie toliau keps, nes keptuvė vis dar šilta. Kad kiaušiniai neperkeptų, pastumkite juos į vieną keptuvės pusę.
Kiaušinienę šaukštu dėkite ant skrebučių riekelių. Jei norite, paskrudinkite skrebučius sviestu, bet nepamirškite, kad kiaušiniuose jau yra gabalėlis sviesto.
„Rezultatas – visiškai gražios ir minkštos tekstūros kiaušiniai. Taigi, angliški kiaušiniai paruošti – minkšti, nuostabūs, švelnūs.
Mėgaukitės kiaušiniene ant skrebučio atskirai arba išsikepkite šoninės, dešrelių, hašišinių bulvyčių, keptų pomidorų ir keptų pupelių“, – teigė J. Oliveris.