Keptos bulvės – tai pagrindinis sekmadienio vakarienės patiekalas, kurį mėgsta visa šeima. O dabar galite pagerinti savo kepsnius vienu pigiu ingredientu, kad jie būtų dar geresni nei bet kada anksčiau.
Padės miltai ir druska
Gurmanas ir „Asda“ vyresnysis inovacijų šefas Richas Hardingas pasidalijo savo patikimu būdu, kaip užtikrinti, kad jūsų keptos bulvės visada būtų aukščiausios kokybės – tam tereikia vieno paprasto ingrediento. Jis atskleidė, kad svarbiausias slaptas ingredientas – žiupsnelis miltų ir druskos vandenyje.
Jis taip pat pabrėžė, kad svarbu pasirinkti tinkamą bulvių rūšį. Bulves įdėkite į šaltą pasūdytą vandenį, tada virkite jas iki tol, kol jos bus pusiau išvirę, bet ne visai tinkamos košei“.
Tada jis patarė nusausinant bulves šakute „patrinti kraštus“, kad bulvės taptų traškios, ko mes visi trokštame. Richas taip pat pridūrė, kad „būtina“ įdėti šaukštą „manų kruopų miltų“, kad bulvės būtų traškios, rašoma mirror.co.uk.
„Tai taip pat geras metas įberti jūros druskos ar net keptų bulvių prieskonių. Tada įkaitinkite orkaitės skardą su pasirinktais riebalais – aš savo orkaitę įjungiu maždaug nuo 230 laipsnių temperatūros. Žąsų ir ančių taukai yra puikūs dėl skonio, bet augalinis arba saulėgrąžų aliejus visiškai tinka, jei tik jie tinkami kepimui“.
Po 15 minučių jis pasiūlė orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kas penkias minutes bulves apversti, kol spalva ir traškumas jus tenkins. Richas pasidalijo dar keliais slaptais ingredientais, kaip maksimaliai pagerinti bulvių kokybę. Jis išskyrė keletą patarimų:
„Taip pat galite virti bulves į vandenį įdėję vištienos ar daržovių sultinio. Jis prideda norimo skonio. O jei bulves kepate augaliniame arba saulėgrąžų aliejuje, tai aš mėgstu likus paskutinėms dešimt kepimo minučių įdėti gerą gabalėlį sviesto.“