Tortilijos omletui reikės:
- 1 svogūno
- 1 paprikos
- Rūkytos šoninės
- 2 š. alyvuogių aliejaus
- 3 kiaušinių
- Kalendros
- Tarkuoto sūrio
Salotoms reikės:
- 1 avokado
- Kukurūzų
- Svogūnų laiškų
- Vyšninių pomidorų
- Kalendros
- Alyvuogių aliejus
- Laimo sultčių
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
- Supjaustome svogūnus, paprikas ir rūkytą šoninę gabaliukais.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus, papriką ir rūkytą šoninę ir kepame, kol lengvai paskrunda.
- Dubenyje išplakame 3 kiaušinius ir jį pilame į keptuvę ant apkeptų daržovių bei rūkytos šoninės. Tolygiai ant viršaus užberiame smulkintos kalendros ir saują tarkuoto sūrio, viską užklojame tortilija ir ją prispaudžiame. Kepame apie 4 min. Tada omletą apverčiame ant keptuvės dangčio ir atgal nuleidžiame į keptuvę. Lenkiame tortiliją per pusę ir apkepame abi puses po 1 min. Pateikimui supjaustome tortilijos omletą į keturias dalis.
- Salotms supjaustome avokadą, svogūnų laiškus, vyšninius pomidorus. Į dubenį dedame supjaustytus ingredientus, kukurūzus ir užpilame alyvuogių aliejumi, laimo sultimis bei pagardiname medumi. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų ir kalendros.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!