• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įprastiems, darbo savaitės pusryčiams, dažniausiai renkamės ką nors greitai paruošiamo. Visiškai priešingi pusryčiai yra savaitgalį, kai galime daugiau laiko skirti pačiam gaminimo ir ragavimo procesui. Jeigu manote, kad paruošti gardžius, sočius ir neįprastus pusryčius sudėtinga – klystate. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen patikina, kad reikia vos trupučio vaizduotės ir namiškius nustebinsite gardžiausiais pusryčiais.

31

Įprastiems, darbo savaitės pusryčiams, dažniausiai renkamės ką nors greitai paruošiamo. Visiškai priešingi pusryčiai yra savaitgalį, kai galime daugiau laiko skirti pačiam gaminimo ir ragavimo procesui. Jeigu manote, kad paruošti gardžius, sočius ir neįprastus pusryčius sudėtinga – klystate. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen patikina, kad reikia vos trupučio vaizduotės ir namiškius nustebinsite gardžiausiais pusryčiais.

REKLAMA

Orkaitėje kepti kiaušiniai su saldžiųjų bulvių plutele

Iš Pietų Amerikos kilusios ir Lietuvoje vis populiarėjančios saldžiosios bulvės puikiai tinka ir pusryčiams. Maisto ekspertė šią nekaloringą ir gausiomis maistinėmis medžiagomis pasižyminčią daržovę siūlo pasigaminti su kiaušiniais ir kietuoju sūriu.

„Smulkiai sutarkuokite saldžiąją bulvę ir apibarstykite druska bei pipirais. Keksiukų skardą ištepkite sviestu ir į kiekvieną formelę įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą tarkuotų bulvių ir 1 valgomąjį šaukštą tarkuoto kietojo sūrio. Tuomet ant viršaus įmuškite po kiaušinį, apibarstykite druska, džiovintu baziliku bei raudonėliu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių“, – sako IKI maisto ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikiems pusryčiams – bandelė su daržovėmis ir šonine

Jei norite pasigaminti šiek tiek lengvesnius, sveikus ir skrandžio neapsunkinančius pusryčius – sumuštinis su šonine ir daržovėmis, kaip tik jums. Kulinarė pasakoja, kad sumuštinio gamybai tiks bet kokios jūsų mėgstamos daržovės.

REKLAMA

„Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite šoninės griežinėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir apskrudinkite šoninę taip, kad kraštai šiek tiek apskrustų, tačiau vidurys liktų gana minkštas. Tuomet pasiruoškite daržoves – griežinėliais supjaustykite raudonąją papriką, smulkiai supjaustykite svogūną, keletą skiltelių česnako ir 1 didesnį pomidorą.

Daržoves pabarstykite druska bei pipirais ir kartu su šviežiais špinatų lapais suverskite į keptuvę. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepkite ant nedidelės ugnies kol daržovės suminkštės. Tuo metu orkaitėje paskrudinkite savo mėgstamas bandeles. Ant bandelės uždėkite šiek tiek daržovių, keptos šoninės ir tarkuoto mocarelos sūrio“, – patarimais dalinasi IKI kulinarė.

REKLAMA
REKLAMA

Skrudintas sumuštinis su riešutų sviestu

Sotūs, saldūs, dieviško skonio sumuštiniai – taip būtų galima apibūdinti šį savaitgalio pusryčiam tobulai tinkantį patiekalą. Kaip priduria maisto ekspertė, patiekus su įvairiais vaisiais, šis patiekalas, be abejonės, suteiks energijos puikiam ir turiningam savaitgaliui.

„Dideliame dubenyje sumaišykite 220 ml pieno, 110 g grietinės, 3 kiaušinius ir po 1 arbatinį šaukštelį cinamono bei vanilinio cukraus. Ant minkštos duonos užtepkite ploną sluoksnį riešutų sviesto ir braškių džemo.

Suspauskite 2 duonos gabaliukus ir pamirkykite sumuštinį į mišinį. Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto ir ant vidutinės ugnies apkepkite sumuštinį iš abiejų pusių. Patiekite su kiviais, bananais ar kitais mėgstamais vaisiais“, – sako A. Rasmussen.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų