Kiaulpienes ji renka saulėtą dieną, kai šviečia saulė, o rasa jau būna nudžiuvusi.
„Į krepšį skinu tik žiedelius, kotelių neskinu. Kai prisiskinu, parnešu namo, patiesiu ant medvilninės paklodėlės ir leidžiu išdžiūti. Per tą laiką kiaulpienių žiedai išsivalo nuo vabaliukų ir musyčių, kurių apstu gyvojoje gamtoje.
Perkeliu kiaulpienių žiedus su medvilnine paklodėle arba didesne lėkšte, kurioje laikiau, į labiausiai saulėtą namų vietą, kad kiaulpienių žiedai toliau džiūtų.
Džiovinu kiaulpienes saulėtame namų kampelyje 4-5 dienas.
Po to sudedu į popierinį maišelį, kad nesudrėgtų ir būtų sausi.“
Rima sako, kad tokius išdžiovintus kiaulpienių žiedus naudoja virtinukams skaninti (tešla tampa geltona, traukia vaikų akį), taip pat puikiai tinka gardinti blynelius, troškinius.