Sudėtinės dalys:
Riešutai, kapoti, 5 šaukštai
Šokoladas, juodasis, 150 gramų
Datulės, be kauliukų džiovintos, 50 gramų
Abrikosai, džiovinti, 50 gramų
Sviestas, 125 gramai
Cukrus, 125 gramai
Kiaušiniai, 2 vienetai
Kvietiniai miltai, 200 gramų
Cinamonas, 0.5 šaukštelio
Citrinos žievelė, tarkuota, 1 šaukštas
Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Krakmolas, 2 šaukštai
Vanilinis cukrus, 1 šaukštas
Druska, truputį
Pienas, 1 šaukštas
Pabarstukai, truputį
Gaminimas:
Datules ir abrikosus susmulkinti, sumaišyti su riešutais ir 50 g tarkuoto juodojo šokolado. Paruošti tešlą: sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, cinamonu, citrinos žievele, įmušti kiaušinius. Suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais ir krakmolu bei druska, supilti pieną, sudėti vaisių ir riešutų mišinį. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą, pašauti į 175 laipsnių orkaitę ir kepti apie val. (priklausomai nuo skardos dydžio). Bobą išimti iš formos, apipilti tirpintu šokoladu, o papuošti pabarstukais.
Skanaus!