• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Jums reikės: 240 virtų rudųjų lęšių (100–120 g sausų); 6 didesnių mėtų lapelių (galima pakeisti baziliko lapeliais); 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 50 g juodųjų alyvuogių; 1–2 skiltelės česnako (nebūtinai); 1 a.š. citrinos žievelės; Druskos ir pipirų pagal skonį.

Pašteto receptas

Ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname. Jei masė per tiršta, galite įpilti nuoviro nuo lęšių. Galite sutrinti iki kreminės konsistencijos arba palikti kiek stambesnius gabaliukus.

REKLAMA
REKLAMA

Galima alyvuoges smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į paštetą. Puikiai tiks tepti ant duonos ir pagardinti šviežiais ridikėliais.

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikasreceptas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų