• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Jums reikės: 240 virtų rudųjų lęšių (100–120 g sausų); 6 didesnių mėtų lapelių (galima pakeisti baziliko lapeliais); 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 50 g juodųjų alyvuogių; 1–2 skiltelės česnako (nebūtinai); 1 a.š. citrinos žievelės; Druskos ir pipirų pagal skonį.

Pašteto receptas

Ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname. Jei masė per tiršta, galite įpilti nuoviro nuo lęšių. Galite sutrinti iki kreminės konsistencijos arba palikti kiek stambesnius gabaliukus.

Galima alyvuoges smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į paštetą. Puikiai tiks tepti ant duonos ir pagardinti šviežiais ridikėliais.

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikasreceptas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų