Jums reikės: 240 virtų rudųjų lęšių (100–120 g sausų); 6 didesnių mėtų lapelių (galima pakeisti baziliko lapeliais); 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 50 g juodųjų alyvuogių; 1–2 skiltelės česnako (nebūtinai); 1 a.š. citrinos žievelės; Druskos ir pipirų pagal skonį.
Pašteto receptas
Ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname. Jei masė per tiršta, galite įpilti nuoviro nuo lęšių. Galite sutrinti iki kreminės konsistencijos arba palikti kiek stambesnius gabaliukus.
Galima alyvuoges smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į paštetą. Puikiai tiks tepti ant duonos ir pagardinti šviežiais ridikėliais.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikasreceptas.lt.