Sviestą sutarkuoti dubenyje su miltais, nuolat jį juose pavoliojant, kad nepriliptų prie rankų. Kai sviestas bus sutarkuotas, jį trupinti ir volioti miltuose, kad gautųsi trupinėliai. Kai trupinėliai pasidarys, suberti cukrų. Viską maišyti rankomis. Tada įmušti kiaušinį ir vėl viską apvolioti. Po to supilti pieną ir minkyti tešlą ir iš jos padaryti apvalų gabalą. Šį įdėti į švarų maišelį ar suvynioti į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėti į šaldymo kamerą.
Kai gabalas bus atvėsęs, išimti ir pradėti kočioti nelabai ploną lakštą, iš kurio formelėmis išspausti sausainiukus. Kas antram "išdurti" skylutę. Tada nieko nelipdant vieno ant kito, dedame į skardą, pateptą sviestu ir pabarstytą miltais ir kepame apie 15-16min. 180C orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Tik iškeptus sausainius ne atvėsinti, o imti tuos, kurie be skylučių, ir ant jų tepti abrikosų džemą, o ant viršaus uždėti sausainį su skylute. Taip padaryti su visais.
Valgyti atvėsusius su pienu.
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
šiek tiek abrikosų (džemas)
1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai pieno
120 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sutarkuoti dubenyje su miltais, nuolat jį juose pavoliojant, kad nepriliptų prie rankų. Kai sviestas bus sutarkuotas, jį trupinti ir volioti miltuose, kad gautųsi trupinėliai. Kai trupinėliai pasidarys, suberti cukrų. Viską maišyti rankomis. Tada įmušti kiaušinį ir vėl viską apvolioti. Po to supilti pieną ir minkyti tešlą ir iš jos padaryti apvalų gabalą. Šį įdėti į švarų maišelį ar suvynioti į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėti į šaldymo kamerą.
Kai gabalas bus atvėsęs, išimti ir pradėti kočioti nelabai ploną lakštą, iš kurio formelėmis išspausti sausainiukus. Kas antram "išdurti" skylutę. Tada nieko nelipdant vieno ant kito, dedame į skardą, pateptą sviestu ir pabarstytą miltais ir kepame apie 15-16min. 180C orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Tik iškeptus sausainius ne atvėsinti, o imti tuos, kurie be skylučių, ir ant jų tepti abrikosų džemą, o ant viršaus uždėti sausainį su skylute. Taip padaryti su visais.