• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek abrikosų (džemas)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
  • 80 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai pieno
  • 120 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą sutarkuoti dubenyje su miltais, nuolat jį juose pavoliojant, kad nepriliptų prie rankų. Kai sviestas bus sutarkuotas, jį trupinti ir volioti miltuose, kad gautųsi trupinėliai. Kai trupinėliai pasidarys, suberti cukrų. Viską maišyti rankomis. Tada įmušti kiaušinį ir vėl viską apvolioti. Po to supilti pieną ir minkyti tešlą ir iš jos padaryti apvalų gabalą. Šį įdėti į švarų maišelį ar suvynioti į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėti į šaldymo kamerą.

    Kai gabalas bus atvėsęs, išimti ir pradėti kočioti nelabai ploną lakštą, iš kurio formelėmis išspausti sausainiukus. Kas antram "išdurti" skylutę.
    Tada nieko nelipdant vieno ant kito, dedame į skardą, pateptą sviestu ir pabarstytą miltais ir kepame apie 15-16min. 180C orkaitėje, kol gražiai apskrus.

    Tik iškeptus sausainius ne atvėsinti, o imti tuos, kurie be skylučių, ir ant jų tepti abrikosų džemą, o ant viršaus uždėti sausainį su skylute. Taip padaryti su visais.

    Valgyti atvėsusius su pienu.

Autorius: Martyna

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek abrikosų (džemas)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
  • 80 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai pieno
  • 120 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą sutarkuoti dubenyje su miltais, nuolat jį juose pavoliojant, kad nepriliptų prie rankų. Kai sviestas bus sutarkuotas, jį trupinti ir volioti miltuose, kad gautųsi trupinėliai. Kai trupinėliai pasidarys, suberti cukrų. Viską maišyti rankomis. Tada įmušti kiaušinį ir vėl viską apvolioti. Po to supilti pieną ir minkyti tešlą ir iš jos padaryti apvalų gabalą. Šį įdėti į švarų maišelį ar suvynioti į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėti į šaldymo kamerą.

    Kai gabalas bus atvėsęs, išimti ir pradėti kočioti nelabai ploną lakštą, iš kurio formelėmis išspausti sausainiukus. Kas antram "išdurti" skylutę.
    Tada nieko nelipdant vieno ant kito, dedame į skardą, pateptą sviestu ir pabarstytą miltais ir kepame apie 15-16min. 180C orkaitėje, kol gražiai apskrus.

    Tik iškeptus sausainius ne atvėsinti, o imti tuos, kurie be skylučių, ir ant jų tepti abrikosų džemą, o ant viršaus uždėti sausainį su skylute. Taip padaryti su visais.

    Valgyti atvėsusius su pienu.

Autorius: Martyna

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų