INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 1 vienetas česnakų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 100 gramų morkų
- šiek tiek petražolių
- šiek tiek salierų (šaknis)
- 1 vienetas svogūnų
- 1.5 litro vandens
- šiek tiek druskos
- 1 kilogramas žuvies
- 4 vienetai kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Drebučiams paruošti reikės papildomų ingridientų: 2 šaukštai acto, 15 g želatinos, 2 kiaušinių baltymai.
Į puodą sudedamos susmulkintos daržovės, prieskoniai, supjaustyta žuvis, užpilama šalto vandens ir verdama ant silpnos ugnies. Išviręs sultinys pasūdomas. Žuvis išgriebiama, gražiai sudedama į pusdubenį. Į sultinį supilama ištirpinta želatina. (Želatinos kiekis priklauso nuo žuvies rūšies. Menkėje, lydekoje yra mažiau klijingų medžiagų, todėl į tokį sultinį reikia dėti daugiau želatinos; karpyje, lyne, karšyje daugiau klijingų medžiagų, todėl želatinos į jų sultinį dedama mažiau.)
Sultinys iškošiamas, įpilama acto, išplaktas kiaušinio baltymas, pakaitinama ir paliekama 30 min., kad nusistotų. Tada vėl iškošiamas, ataušinamas, ir juo užpilama žuvis arba puošiama atskirai sustingdintais drebučiais.
REKLAMA