INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai kmynų
- šiek tiek laurų lapų
- 1 vienetas morkų (virtos)
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 4 vienetai kiaušinių
- 0.5 litro pieno
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 2 kilogramai žuvies (stambi)
- 1 vienetas bandelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvį nuvalyti ir, išėmus kaulus, mėsą sukapoti. Į ją sudėti piene išmirkytą bandelę, sviestą, smulkiai supjaustytus ir svieste pakelpintus svogūnus, suberti kmynus, įmušti kiaušinius, įberti pipirų, pasūdyti ir masę gerai išminkyti. Jei minkant masė pasirodys kietoka, galima truputį įpilti pieno. Išminkytą masę sukrėsti į sudrėkintą sūrmaišį ir užrišti. Sūrį panardinti į pasūdytą ir su prieskoniais vandenį. Virti ant silpnos ugnies apie 25-30 min., atsižvelgiant į tai, kokios rūšies žuviss.
Išimti iš vandens ir keletai valandų paslėgti. Po to sūrį atsargiai išimti iš sūrmaišio, padėti ant lentelės ar tam skirtos lėkštės ir papuošti morkų žvaigždutėmis, pakepintais svogūnų griežinėliais, žalumynais.
REKLAMA