Paprikas susmulkinkite ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 10 min, svogūnus smulkiai supjaustykite, perliekite verdančiu vandeniu. Žuvies filė susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis. 2 kiaušinius kietai išvirkite ir susmulkinkite. Žuvies filė sumalkite su mirkyta vandenyje bandele, svogūnais, pjaustytais kiaušiniais. Masę pagardinkite druska, pipirais. Įmuškite kiaušinį, suberkite paprikas ir išmaišykite. Suformavę norimo dydžio žuvies maltinius, juos pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite 5-6 min.
Autorius: justelez
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai paprikų
2 vienetai svogūnų
4 vienetai kiaušinių
1 kilogramas lydekų (jūros, filė)
šiek tiek džiūvesėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
2 vienetai bandelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprikas susmulkinkite ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 10 min, svogūnus smulkiai supjaustykite, perliekite verdančiu vandeniu. Žuvies filė susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis. 2 kiaušinius kietai išvirkite ir susmulkinkite. Žuvies filė sumalkite su mirkyta vandenyje bandele, svogūnais, pjaustytais kiaušiniais. Masę pagardinkite druska, pipirais. Įmuškite kiaušinį, suberkite paprikas ir išmaišykite. Suformavę norimo dydžio žuvies maltinius, juos pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite 5-6 min.