Į puodą įpilti 2 l vandens, pasūdyti ir užvirinti. Bulves supjaustyti stambiomis skiltelėmis. Į puodą sudėti šonkaulius ir bulves. Virti apie 20 min. Papriką ir česnakus supjaustyti, patroškinti aliejuje. Kai bulvės bus beveik išvirusios, sudėti žirnelius ir pakepintą papriką su česnakais. Dar pavirti apie 5 min. Nuimti nuo ugnies, sudėti smulkintus krapus ir laurą, uždengti ir palaikyti 5 min.
Autorius: Aldona
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
2 česnakų
šiek tiek krapų
1 vienetas laurų lapų
1 vienetas paprikų
200 gramų kiaulienos šonkaulių (rūkyti)
1 vienetas konservuotų žirnelių
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą įpilti 2 l vandens, pasūdyti ir užvirinti. Bulves supjaustyti stambiomis skiltelėmis. Į puodą sudėti šonkaulius ir bulves. Virti apie 20 min. Papriką ir česnakus supjaustyti, patroškinti aliejuje. Kai bulvės bus beveik išvirusios, sudėti žirnelius ir pakepintą papriką su česnakais. Dar pavirti apie 5 min. Nuimti nuo ugnies, sudėti smulkintus krapus ir laurą, uždengti ir palaikyti 5 min.