175 mililitrai sulčių (arba kompotas (pvz. vyšnių))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite želatiną su sultimis ir palikite 10 min. Ištirpinkite medų. Ledukų ar kitokias formeles, kurias naudosite formuoti saldainiams, padėkite į šaldymo kamerą, kad saldainiai neprikibtų prie kraštų. Supilkite sultis su ištirpinta želatina į puodą, supilkite medų ir maišant kaitinkite, kol gausis vientisa masė. Paruoštą masę supilkite į atšaldytas formeles ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusius saldainius aptepti ištirpintu šokoladu ir palikti, kad sustingtų šokoladas. Skanaus!
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai medaus
120 gramų pieniško šokolado
1 valgomasis šaukštas želatinos (pakelis)
175 mililitrai sulčių (arba kompotas (pvz. vyšnių))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite želatiną su sultimis ir palikite 10 min. Ištirpinkite medų. Ledukų ar kitokias formeles, kurias naudosite formuoti saldainiams, padėkite į šaldymo kamerą, kad saldainiai neprikibtų prie kraštų. Supilkite sultis su ištirpinta želatina į puodą, supilkite medų ir maišant kaitinkite, kol gausis vientisa masė. Paruoštą masę supilkite į atšaldytas formeles ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusius saldainius aptepti ištirpintu šokoladu ir palikti, kad sustingtų šokoladas. Skanaus!