INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus ((250 ml))
- 2 valgomieji šaukštai kakavos
- šiek tiek vanilės (arba esencija)
- 4 vienetai kiaušinių (dideli)
- 300 gramų kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno ((250 ml))
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 1 stiklinė aliejaus ((250 ml))
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam. Masę padalinam į dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia, į šviesiąją dalį įdedam miltų. Į kepimo indo vidurį dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam kol užsipildys visas indas :) dedam į 180C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.
P.S. Minkštas, drėgnas, galima sakyti tobulas Zebra pyragas :)
Skanaus :)
Autorius: http://skonisirkvapas.blogspot.com