Tai gaivus vyniotinis, mažiau kaloringas už įprastinius.
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas citrinų
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 4 valgomieji šaukštai miltai
- Įdarui:
- 250 gramų obuolienės
- 250 gramų grietinės
- 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių.
- Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą.
- Dėti į karštą orkaitę ir kepti 180 C apie 14 minučių.
- Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
- Bistvitą apipurkšti citrinos sultimis ir ištepti obuolienės, bei plaktos grietines su vaniliniu cukrumi mišiniu. Suvynioti, padėti šaltai. Dar papuošiau glaistu iš citrinos ir cukraus pudros.
REKLAMA