INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 2 vienetai svogūnų
- 1 arbatinis šaukštelis acto
- 100 gramų voveraičių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 100 gramų žuvies (filė, kepta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šviežios voveraitės išverdamos (15 min.) ir nuvarvinamas vanduo. Žuvies filė smulkiai supjaustoma, užpilama aliejumi, išplaktu su actu ir prieskoniais. Tokiame marinate žuvis palaikoma 1 val. Pomidoras supjaustomas griežinėliais, svogūnai smulkiai sukapojami. Išimta iš marinato žuvis sluoksniuojama su voveraitėmis ir pomidorais, pabarstoma pipirais, svogūnais ir druska. Vėliau užpilama tuo pačiu marinatu, kuriame buvo marinuojama. Sudėtos į salotinę voveraičių salotos puošiamos didesnėmis sveikomis voveraitėmis ir pomidoro skiltelėmis.
REKLAMA