• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai ganėtinai įdomaus skonio salotos: apelsinų sultys ir kiviai suteikia rūgštumo, brinza priduoda sūrumo, o garstyčios - aštrumo. Todėl šios salotos yra išraiškingo skonio ir puikiai tinka vasarai, nes tikrai atgaivins, ypač jei bus patiektos tiesiai iš šaldytuvo.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų rūkytos vištienos
  • 100 gramų sūrus baltasis sūris (brinza)
  • 2 vienetai kivių
  • 4 vienetai salotų lapelių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sezamo sėklų
  • Padažui:
  • 40 mililitrų jogurto (natūralus)
  • 2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
  • 1 žiupsnelis cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Suplakti jogurtą su apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, garstyčiomis, cukrumi, druska ir maltais pipirais. Padėti į šaldytuvą 10 min.
  2. Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti nedideliais gabalėliais. Mėsą, kivius ir sūrį supjaustyti kubeliais.
  3. Sumaišyti visus ingredientus su padažu, pabarstyti sezamo sėklomis ir tiekti.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų