Tai ganėtinai įdomaus skonio salotos: apelsinų sultys ir kiviai suteikia rūgštumo, brinza priduoda sūrumo, o garstyčios - aštrumo. Todėl šios salotos yra išraiškingo skonio ir puikiai tinka vasarai, nes tikrai atgaivins, ypač jei bus patiektos tiesiai iš šaldytuvo.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 200 gramų rūkytos vištienos
- 100 gramų sūrus baltasis sūris (brinza)
- 2 vienetai kivių
- 4 vienetai salotų lapelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio sezamo sėklų
- Padažui:
- 40 mililitrų jogurto (natūralus)
- 2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
- 1 žiupsnelis cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Suplakti jogurtą su apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, garstyčiomis, cukrumi, druska ir maltais pipirais. Padėti į šaldytuvą 10 min.
- Nuplauti salotų lapus ir suplėšyti nedideliais gabalėliais. Mėsą, kivius ir sūrį supjaustyti kubeliais.
- Sumaišyti visus ingredientus su padažu, pabarstyti sezamo sėklomis ir tiekti.
REKLAMA